Dámska jazda piešťanským vláčikom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. júla 2018, 16:00

V zime poctivo pracovali, navštevovali rôzne druhy terapií a svedomito si plnili dokonca domáce úlohy. Teraz za odmenu dostali výlet. Reč je o partii dám zo Zariadenia pre seniorov v Moravanoch nad Váhom, ktoré sa v utorok 17. júla hneď po raňajkách vybrali do Piešťan.

Vďaka nerovným cestám seniorkám poriadne pomasírovalo kríže. (Autor: am)

Pred zariadením ich už čakalo auto moravianskeho obecného úradu, ktorým sa dopravili na Kúpeľný ostrov. Hneď na východzej zastávke Piešťanského expresu si posadali do „kupé“ a vydali sa spoznávať miestami obnovené, miestami zachované krásy Piešťan. Vláčik dámy poriadne ponatriasal a vysadil ich pri hoteli Thermia Palace.

Tam už za výpravou prišiel riaditeľ zariadenia a všetci sa spoločne vybrali k vtáčím voliéram. „Dnes sme si pre klientky pripravili letnú exteriérovú aktivitu, vychádzku do Piešťan, jazdu vláčikom, spoznávanie flóry a fauny na Kúpeľnom ostrove. Teda pozreli sme si pávy a ostatné živočíchy, ktoré sú tu umiestnené. Dámy sa tešili, počasie nám prialo, takže myslím, že nápad ísť na výlet mal úspech,“ uviedol Martin Cifra.

Túto vychádzku si pritom klientky zaslúžili za to, ako dobre pracovali na cvičeniach. Vedie ich vrchná sestra Daniela Bujnová, ktorá sa výletu zúčastnila tiež. Na adresu dám nešetrila slovami chvály, vraj si poctivo plnili všetky povinnosti a pracovať s nimi je radosť.

Po prehliadke voliér si výletníci dopriali dobrú kávu, pri ktorej sa porozprávali a vychutnávali si slnečné dopoludnie. Ako aj sami zhodnotili, zmena prostredia im veľmi prospela. Zhodli sa i na tom, že mesto sa zmenilo a príroda Kúpeľného ostrova je naozaj krásna, len tie piešťanské cesty by mohli byť trochu rovnejšie.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia