Už si môže pokojne pršať

  • Spravodajstvo / Región
  • 27. júla 2018, 10:00

Ešte v polovici júna sme písali o problémoch obyvateľov ulice K spúšťu v Krakovanoch, ktorí sa v daždivých dňoch cítili ako v krajine tisícich jazier. Prístupová cesta k ich domom bola totiž samý výmoľ.

Ani nie po mesiaci už bola cesta v Krakovanoch „vyasfaltovaná“. (Autor: gak)

„Spomínaná ulica je jednou z viacerých v obci, kde ešte nemajú asfaltový povrch. Ľudia už odpredali aj pozemky pod cestou, len aby sa vybudovala, ale zatiaľ sa sem len naváža štrk, aby sa zasypali jamy. Takto to ale ďalej nejde,“ sťažoval sa vtedy Peter Urban, ktorý má dom na konci ulice a spomínanou cestou musí prechádzať niekoľkokrát denne.

Navozený štrk zakaždým vymyl prvý silnejší dážď, takže každé riešenie sa zdalo byť len krátkodobé. Starosta Krakovian František Klinovský nás vtedy ubezpečil, že plánujú nápravu. „Oprava povrchu cesty je nateraz nemožná. Položenie asfaltového koberca brzdí výstavba kanalizácie. Ak cestu teraz vyasfaltujeme a o krátky čas nato ju rozkopeme, tak ostatní občania budú poukazovať na nehospodárnosť tohto kroku. Bolo by to aj v rozpore so zákonom o obecnom zriadení,“ vysvetlil nám vtedy a prisľúbil, že v júli bude už po probléme.

Povrch cesty mali totiž naplánovaný spevniť navezením asfaltovej drviny, ktorá vznik-+-la pri frézovaní vozoviek pri Piešťanoch. Ani nie po mesiaci od napísania článku Doprastav začal frézovať cestu pri Hornej Strede a drvinu navážať na spomínanú cestu. Keďže počasie prialo, tá získala nový povrch za pár dní.

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila