Pospíšil bude trénovať mládež v USK Praha

  • Šport / Basketbal
  • 26. júla 2018, 16:00

Bývalý tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil bude pokračovať v kariére v mužskom basketbale. S českým klubom USK Praha sa dohodol na pozícii trénera mládeže. Na starosti bude mať hráčov do 15 a 17 rokov, súčasne bude koučom individuálnych zručností.

Dlhoročný tréner Piešťanských Čajok má už nový angažmán. © Ladislav Duračka

„Uvedomujeme si dôležitosť tejto trénerskej pozície pre kľúčovú kategóriu 15 – 17 rokov, preto sme tomuto výberu venovali veľkú pozornosť a trpezlivosť. Podarilo sa nám naplniť naše vysoké očakávania. Sme veľmi radi, že do nášho tímu prichádza práve Martin Pospíšil, ktorý spĺňa tri kľúčové kritériá – vysokú úroveň odbornosti a erudovanosti, praktické skúsenosti zo všetkých úrovní basketbalu, ľudský charakter i energiu,“ povedal k Pospíšilovmu príchodu manažér USK Praha Petr Jachan.

Čechov presvedčil aj jeho doterajší trénerský profil, keď napriek stále mladému veku má za sebou mnoho skúseností z vrcholového mládežníckeho i zo seniorského basketbalu na klubovej aj reprezentačnej úrovni. „Máloktorý tréner má skúsenosti zo všetkých reprezentačných úrovní. Nemalým prínosom pri mládeži sú i jeho hráčske skúsenosti z najvyššej mužskej súťaže. Práve jeho systematická práca zapadá do nášho klubového konceptu. Veríme, že táto voľba prispeje k ďalšiemu rozvoju nášho nielen mládežníckeho programu, ale celého klubu,“ spresnil Jachan.

„Po viacročnom pôsobení v seniorskom basketbale som dospel k presvedčeniu, že mimoriadna pozornosť sa musí venovať kvalitnej práci s mladými hráčmi, a preto som sa rozhodol prijať ponuku pôsobiť v klube, ktorý sa vždy prezentoval filozofiou zameranou na poctivú prácu s mladými hráčmi. Na pôsobenie v USK sa teším a verím, že poctivou každodennou prácou naplníme potenciál hráčov,“ popisuje rozhodnutie prijať ponuku USK Martin Pospíšil.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín