Scestná požiadavka pri budovaní cesty

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. júla 2018, 10:00

Audítorská firma TAX – AUDIT Slovensko, ktorej záujmy zastupuje konateľka Ružena Straková, chce v Piešťanoch odkúpiť a prípadne s mestom aj zameniť mestské pozemky. Tento svoj zámer vysvetľuje príchodom investora, ktorý chce na pozemkoch stavať občiansku vybavenosť, ale i obytné budovy. Predmetné pozemky sa nachádzajú oproti nákupnému centru Kaufland medzi Bratislavskou cestou a záhradkárskou osadou.

Okrem zámeny a predaja mestských pozemkov má radnica vybudovať aj prístupovú cestu. situačný nákres: © (msú)

Veľkú časť pozemkov v tejto lokalite mesta TAX – AUDIT už vlastní. Pre ich scelenie, prípadne pre zabezpečenie prístupu na svoje pozemky potrebuje audítorská firma časť mestských pozemkov odkúpiť a inú časť zasa s mestom zameniť. Túto požiadavku predostrela mestu i poslancom na minulotýždňovej mestskej rade konateľka firmy Ružena Straková.

Podľa jej slov by na druhej strane Bratislavskej cesty oproti sídlisku Adam Trajan mala vzniknúť nákupná galéria, dva objekty zariadení pre seniorov a dva bytové domy. K tomu však firma potrebuje s mestom zameniť pozemky s výmerou 1900 metrov štvorcových a dokúpiť 2000 m2. Pritom zámena by bola bez vzájomného doplatku, nakoľko ide o rovnocenné pozemky v rovnakej lokalite. Iné pozemky by spoločnosť od mesta odkúpila za 63,28 eur/m2.

I keď audítorská firma deklaruje stavebné zámery, ona staviteľom ani investorom stavby nebude. Aj preto R. Straková nevedela členom mestskej rady vydokladovať konkrétnu stavebnú dokumentáciu. Zároveň pri rokovaní vysvitlo, že TAX – AUDIT očakáva, že prístupovú cestu od Bratislavskej k plánovanej zástavbe na svoje náklady postaví mesto!

Členovia mestskej rady však voči týmto zámerom mali aj iné výhrady. „V prípade, ak investor vystavia privátne zariadenia sociálnych služieb, mám obavy, či to v budúcnosti nevyblokuje mesto Piešťany pri žiadostiach o eurofondy, ak by chcelo realizovať výstavbu obdobných zariadení vo vlastníctve mesta. Požiadal som teda mestský úrad, aby túto okolnosť preverili,“ vysvetlil svoj postoj člen mestskej rady a poslanec Martin Cifra.

Hoci sa na podpore zámerov súkromníka mestská rada neuzniesla, posledné slovo budú mať poslanci.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián