Piešťanskí veteránski cyklisti majstrami Slovenska

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. júla 2018, 11:00

Veteránski cyklisti z CK Piešťany absolvovali v polovici júla dvoje pretekov v časovke a ako tradične si počínali veľmi dobre.

Veteráni CK Piešťany tradične na stupňoch víťazov. © archív Milana Tupého

Po krátkej prestávke v kalendári sa opäť súťažilo v Merida Road Cupe, a to Majstrovstvami Slovenska v časovke jednotlivcov na 20 kilometrov, ktorá sa konala v sobotu 14. júla v Kráľovej pri Senci.

Ako v ostatných pretekoch i teraz sa Piešťanci nestratili. Miloš Gežo vo svojej kategórii zvíťazil a stal sa majstrom Slovenska. Milan Tupý skončil na druhom mieste a prvenstvo mu ušlo o osem sekúnd. František Ostracký bol piaty, Peter Rihay siedmy a Milan Karaba ôsmy. „Počasie bolo správne cyklistické, okolo 27 stupňov Celzia, ale pomerne veterno. Po obrátke fúkal trvale až do cieľa silný protivietor. Časovka je disciplína, v ktorej ide každý sám za seba. Dobre zajazdiť ju je umenie, ktoré sa niekto nenaučí ani počas celého života,“ skonštatoval po pretekoch M. Tupý.

O deň neskôr sa v Perneku išla časovka trojíc na 25 km. Tupý spolu s Gežom a Melom (pretekárom CK Rimavská Sobota) vo svojej kategórii suverénne zvíťazili, trojica Polák, Rihay, Ostracký obsadila druhé miesto.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián