Ďalšie dopravné nehody motocyklistov

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 25. júla 2018, 14:00

Polícia bola v utorok privolaná k dvom dopravným nehodám s účasťou motocyklistu v okresoch Senica a Hlohovec.

nehoda
Polícia bola v utorok privolaná k dvom dopravným nehodám s účasťou motocyklistu. © KR PZ

Prvá nehoda bola nahlásená o 14.18 h v obci Kúty. 42 ročná žena vychádzala na aute VW Golf z miesta ležiaceho mimo cesty a odbočovala doľava. Od obce Sekule práve prichádzal 26 ročný vodič z Brodského na motocykli Yamaha 600 a došlo k zrážke. Vodič motocyklu utrpel pri nehode ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený letecky do nemocnice. Polícia alkohol u ženy nezistila, u vodiča bola odobratá krv. Okolnosti dopravnej nehody a mieru zavinenia u účastníkov nehody polícia naďalej vyšetruje aj za pomoci znalca z odboru cestná doprava.

Krátko po tejto udalosti prijala polície informáciu o nehode motocyklistu medzi obcami Pastuchov a Hlohovec. 21- ročný vodič z Nitry neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam a povahe vozovky, v pravotočivej zákrute prešiel do protismeru a došlo k zrážke s osobným autom Chevrolet Cruze. Mladý vodič sa pri nehode zranil stredne ťažko. Ostatní účastníci sa pri nehode nezranili. Polícia alkohol dychovými skúškami nezistila.

Polícia apeluje na motocyklistov, aby z pocitu vlastnej bezpečnosti prispôsobili jazdu tak, aby minimalizovali rizikové situácie na cestách. Nie každá situácia je predvídateľná pre ostatných vodičov. Stále ide o najrizikovejších účastníkov cestnej premávky a zodpovedný prístup by mal byť na prvom mieste.

 

TS KR PZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel