Keď dobrú náladu navodí aj kaďa s vodou

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 24. júla 2018, 10:00

Dá sa spojiť zábava, súťaženie i relax do jedného? Áno! Dôkazom je napríklad hasičský šport. Udržiava v dobrej kondícií tých, na ktorých sa zvyčajne pri väčších problémoch spoliehame ako prvých.

vrbove_sutaz IKHL
Neúspech v druhom pokuse mladí Vrbovčania zmyli šantením v kadi s vodou. (Autor: gak)

Na Slovensku sa organizuje ročne množstvo hasičských súťaží či dokonca niekoľkokolových líg, no v našom regióne jednoznačne udáva prím Inovecko-Karpatská hasičská liga. Výnimočná je tým, že spája tímy dobrovoľných hasičov obcí zo širšieho regiónu Považského Inovca, Podjavorinských i Myjavských kopaníc a severných úbočí Malých Karpát. Nechýbajú v nej aj tímy zo Záhoria či od Trnavy.

hasici_vrbove IKHL
Takto útočia na cieľ hasiči z Krakovian.

V sobotu sa uskutočnilo jej tohtoročné siedme kolo vo Vrbovom, ktoré bolo zároveň aj 12. ročníkom súťaže O putovný pohár primátorky mesta. To znamená, že okrem „ligistov“ sa ho zúčastnili hasičské oddiely, ktoré inak súťažia v iných ligách. Táto konfrontácia má niečo do seba, lebo súťažiacim a ich vedúcim ukázala, kde majú aké rezervy. Aj preto si víťazné i putovné poháre z Vrbového do svojich vitrín odniesli ženy zo Sládkovičova a muži z Pavlíc.

hasici vrbove IKHL
Víťazom z Pavlíc odovzdala medaily, víťazný i putovný pohár primátorka Vrbového Ema Maggiová.

Ako sme už naznačili v úvode, hoci išlo o súťažné súboje o vecné či finančné odmeny, prím hrali dobrá nálada a priateľská atmosféra. A keď sa k tomu pridali ešte sálajúce slnečné lúče, na futbalovom štadióne to skôr vyzeralo ako na veľkom rodinnom pikniku. Ešteže bola k dispozícii kaďa s vodou, kde si mohli súťažiaci schladiť nohy či celé telo. Inak by sa zrejme všetci vyparili na neďalekú priehradu.

hasivi vrbove IKHL
Aj takto si krátili súťažiaci čas.

Spomínaná kaďa však mala priam zázračnú moc. Mladým vrbovským tímom dievčat i chlapcov sa druhý súťažný pokus vôbec nevydaril, no správna teplota vody im automaticky vylepšila náladu. Ako? Pozrite si na videu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela