Čajky si zahrajú Európsku ženskú basketbalovú ligu

  • Šport / Basketbal
  • 24. júla 2018, 16:00

Piešťanské Čajky čaká aj v nasledujúcej sezóne zaujímavá medzinárodná konfrontácia. Klub sa prihlásil do Európskej ženskej basketbalovej ligy (EWBL). Tá sa premenovala z Východoeurópskej basketbalovej ligy, v ktorej Čajky v minulej sezóne skončili vo štvrťfinále. Súťaž EWBL pozostáva z troch turnajov a následného play-off.

Zástupcovia klubov EWBL na predsezónnom stretnutí v bieloruskom Minsku. © EWBL

Počas uplynulého víkendu sa v bieloruskom Minsku uskutočnilo stretnutie klubov, ktoré sa v sezóne 2018/2019 predstavia v EWBL. Piešťanské basketbalistky oficiálne spoznali svojich súperov a opäť ich čakajú zaujímavé medzinárodné zápasy. V B-skupine budú súperiť s družstvami TTT Riga (Lotyšsko), Dynamo Moskva (Rusko), Lulea Basket (Švédsko), Kibirkstis Vilnius (Litva), Horizont Minsk (Bielorusko), Basket Žabiny Brno (Česko) a CTO Amsterdam (Holandsko).

V A-skupine budú hrať Young Angels Academy (Slovensko), Udominate Basket (Švédsko), Cmoki Minsk (Bielorusko), Astana Tigers (Kazachstan), PINKK Pécs (Maďarsko), BC Rostov (Rusko) a ďalšie dva kluby, ktoré budú známe v najbližších dňoch.

Čajky odštartujú EWBL na turnaji v Brne 12.-14. októbra, kde sa stretnutú s domácimi Žabinami, Horizontom Minsk a Kibirkstisom Vilnius. Druhý turnaj budú Čajky hostiť 8.-9. decembra v Diplomat aréne za účasti tímov Dynamo Moskva, CTO Amsterdam a Basket Žabiny Brno (s nimi však už hrať nebudú). Na tretí turnaj pocestuje piešťanský tím 12.-13. januára 2019 do švédskej Luley, kde sa okrem domáceho družstva predstavia proti TTT Riga.

Po odohratí všetkých turnajov postúpia prvé štyri družstvá z každej skupiny do štvrťfinále.

„Po minuloročnej skúsenosti sa nám projekt Európskej basketbalovej ligy veľmi osvedčil. Hoci v tejto sezóne nebudeme hrať v Európskom pohári FIBA, berieme EWBL ako náhradu, ktorá nám ponúka kvalitnú medzinárodnú konfrontáciu. Takisto sme radi, že budeme mať možnosť opäť organizovať jeden z turnajov v Piešťanoch, kde privítame zaujímavé tímy,“ povedal športový manažér Tomáš Horký, ktorý Čajky zastupoval na stretnutí klubov v Minsku.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín