Bude horúco?!

  • Editoriál / Blogy
  • 24. júla 2018, 09:00

Neplánované mestské zastupiteľstvo zvoláva piešťanský primátor Miloš Tamajka na tento štvrtok 26. júla. Zrejme si myslí, že letné slnko obmäkčí poslancov, ktorým vedenie radnice pripravilo na odsúhlasenie nielen niekoľko finančných spolupodieľaní sa mesta na žiadostiach o eurofondy, ale tiež precedensy pri rozhodovaní o dotáciách do športu a kultúry v meste. Očakávam, že to bude najdiskutovanejšou témou, hoci aj tie iné stoja za zmienku, no hlavne by pri nich mali spozornieť aj obyvatelia Piešťan.

Aby poslanci mohli pred voľbami lepšie loviť v kalných vodách piešťanských voličov, sú ochotní primátorovi odklepnúť úpravu všeobecne záväzného nariadenia týkajúceho sa dotácií, aby si prilepšili nielen „Tamajkovi“ ľudia, ale aj tí „ich“. Viac sa o tom dočítate na strane 4.

Kde na to však vziať? Napríklad na návrh mestskej rady sa má z plánovaných zmien rozpočtu vyškrtnúť aktualizácia pasportu miestnych komunikácií za 18-tisíc eur aj koncepcia povoľovania a umiestňovania reklám a reklamných plôch, na ktorú radnica plánovala minúť 15-tisíc. Podľa členov mestskej rady by toto mali zvládnuť vytvoriť aj mestskí úradníci v rámci svojho platu a bez potreby financovania externej firmy. Len či úrad takýchto odborníkov medzi úradníkmi aj má?!

Pravdepodobne najzložitejšie rozhodovanie čaká mestských poslancov pri rokovaní o zámene a odpredaji pozemkov spoločnosti TAX – AUDIT Slovensko v lokalite Bratislavskej cesty, na druhej strane výpadovky na Drahovce oproti nákupnému centru Kaufland. Ani mestská rada k tejto požiadavke audítorskej firmy nevedela zaujať jednoznačné stanovisko a štyria z jej piatich prítomných členov sa pri hlasovaní o zmene a predaji hlasovania zdržali.

Otázne je, či to nemôže počkať až do septembra alebo naozaj tak súrne potrebuje mesto peniaze na plnenie predvolebných sľubov?

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel