Družstvá dorastu TK Kúpele postúpili na majstrovstvá Slovenska

  • Šport / Tenis
  • 23. júla 2018, 09:00

V práve prebiehajúcej sezóne sa z mládežníckych tenisových družstiev TK Kúpele Piešťany prebojovali na majstrovstvá Slovenska iba obe dorastenecké. Chlapci i dievčatá obsadili v prvej triede Západoslovenského kraja druhé miesta za favorizovaným EMPIRE Trnava, no i to im stačilo na postup.

tenis ilustracka
ilustračné foto © apt

V súťaži dorasteniek bolo osem družstiev, preto sa hralo vyraďovacím spôsobom. Zverenky trénera Patrika Drozda zdolali v prvom kole AS Trenčín 6:1 a v semifinále Dunajskú Stredu 4:3. Práve toto tesné víťazstvo im zabezpečilo účasť vo finále, a tým aj postup na majstrovstvá Slovenska. Vo finále podľa očakávania podľahli EMPIRE Trnava 1:6. O postup TK Kúpele na majstrovstvá SR sa pričinili Natália Schwarzová, Ema a Terézia Baraniakové, Ema Vatrtová, Klára Moravanská a Ema Bolebruchová.

Dorastenci hrali pri piatich účastníkoch systémom každý s každým. Aj v tejto kategórii si vybojovali postup na majstrovstvá Slovenska družstvá Trnavy a Piešťan. Dorastenci Kúpeľov zdolali Ratufu Levice a EMPIRE Trnava „B“ zhodne 6:1 a nad Jaslovskými Bohunicami vyhrali hladko 7:0. Nestačili len na „áčko“ EMPIRE, ktorému podľahli 1:6. Pod vedením P. Drozda si postup na republikové majstrovstvá vybojovalo družstvo v zložení Adrián Kopál, Miloš Karol, Marek Novosad, Filip Urbánek, Aleš Misař, Samuel Kollár a Anton Magdolen.

Š. Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava