Lido strážia kamery

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 21. júla 2018, 10:00

Vážsky ostrov Lido v Piešťanoch je tradičným miestom nielen na prechádzky v prírode, ale aj na šport, opekačky či rybačku. Posledné roky sa stáva čoraz krajším, čistejším a udržiavanejším miestom. Stále sa však nájde mnoho ľudí, ktorí sa tam v noci ísť neodvážia.

Pri objekte UWO sa odpadky hromadia aj napriek nainštalovaným kamerám. (Autor: dan)

Bezpečnostná situácia na Lide sa zmenila k lepšiemu nainštalovaním kamier, ktoré je napojené na mestskú políciu. Policajti tak majú vstup na ostrov a kúsok „húpacieho“ mosta stále pod dohľadom. Výhľad napríklad na drevený objekt UWO však nemajú pre zazelenané stromy. „V zime, keď nie sú listy, vidíme dosť ďaleko, teraz v lete je to horšie. Preto tam naše hliadky chodia aj niekoľkokrát za deň monitorovať situáciu,” objasňuje zástupca náčelníka Mestskej polície Piešťany Peter Gogol.

Vďaka pravidelnému kontrolovaniu sa im darí na Lide udržiavať poriadok, čo vidieť aj na stave trávnikov a plôch, ktoré vyzerajú lepšie. Stále sa však nájdu neporiadnici, ktorí nevedia po sebe upratať. Pri prechádzke tak môžeme vidieť niekoľko papierov, plastových fliaš, dokonca starý paplón. Z cigaretových ohorkov by sa tam dal postaviť menší hrad.

Nedávno sa hliadke mestskej polície podarilo objasniť prípad maloletej bez domova. Na ostrove sa totiž usadila skupinka bezdomovcov, medzi ktorými bolo maloleté dieťa, o čom policajti okamžite upovedomili sociálku. Takisto sa snažia všetkých nocľažníkov posielať do center sociálnej pomoci.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj