Tanečníčka z Ostrova žne úspechy

  • Mladí dnes
  • 20. júla 2018, 10:00

Malé talenty dobývajúce svetové pódiá sa ukrývajú na miestach, o ktorých málokto vie. Napríklad aj vo Vrbovom, kde sídli Cirkevná základná umelecká škola sv. Gorazda. Práve táto škola podáva deťom ruku, ktorou ich vtiahne do tajov umenia, hudby a tanca. Po nedávnom speváckom úspechu v talianskom SanReme naše srdcia opäť naplnila radosť z ďalšieho úspechu. Tentoraz v tanečnom umení v podaní Vivien Madunickej.

Mladej tanečnici v žilách koluje rytmus, hudba a tanec. © archív Michaely Urbanovej

Drobné dievčatko s permanentným úsmevom v tvári, občas nejaká peha na nošteku. Od skorého rána šteboce, školu zvláda „ľavou zadnou“. V žilách jej koluje rytmus, hudba a tanec. A nohami dokáže priam zázraky, hlavne, keď si obuje tanečné topánky. Tancu sa venuje od útleho detstva. Inklinuje aj k baletu, ľudovému tancu, no rada si zatancuje moderný i džezový tanec.

Svoj talent zverila Vivien Madunická do rúk učiteliek tanečného odboru Michaely Urbanovej, Radky Šulovskej a Zuzany Snohovej. Ich úsilie sa stretlo s jej húževnatou prácou a disciplínou. Do Vrbového denne prichádza z obce Ostrov. Po vyučovaní ide do CZUŠ zveľaďovať svoj hudobný a tanečný talent. Na vystúpeniach ju môžete zhliadnuť ako klavírnu interpretku, no vzápätí sa z nej pomocou kostýmu stane ktosi iný. Nielen vzhľadom, ale aj dušou. Každý tanec vychádza z jej vnútorného prežívania, vlastného prejavu.

V školskom roku 2017/2018 dosiahla vynikajúce úspechy. Najvýznamnejšími boli prvé miesto v kategórii Show dance v súťaži Pribinov pohár v Nitre, víťazstvo v kategórii Open súťaže Pohyb bez bariér a postup do finále v Žiline, kde získala tretie miesto, a prvá priečka na kvalifikačnej súťaži DanceStar ESDU v Nitre s postupom na svetové finále do chorvátskeho Poreču. Tam skončila deviata v kategórii Lyrical sólo.

Veríme, že tieto úspechy sú len začiatkom, odrazovým mostíkom a jej tanečnú cestu budeme môcť sledovať aj v ďalších rokoch.

Michaela Urbanová

Vivien Madunická s učiteľkou tanečného odboru Michaelou Urbanovou.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín