Piešťanka zažila lúpežný prepad za bieleho dňa

Piešťanka zažila lúpežný prepad za bieleho dňa. Cyklista, ktorý ju napadol sa jej pokúšal ukradnúť kabelku na odľahlej ulici. Pri zápase o kabelku sa neštítil kopnúť 70-ročnú ženu do ramena tak, že jej zlámal kľúčnu kosť, pričom spadla a rozbila si hlavu. Lúpežník bol agresívny, krvácajúcu ženu vliekol, vulgárne jej nadával, kabelku uchmatol a bicyklom prešiel po jej tele. Doteraz sa z toho nevie spamätať. Polícia ho už dolapila. Za mrežami bude pykať sedem až dvanásť rokov.


Približne v týchto miestach došlo k lúpežnému prepadnutiu 70-ročnej ženy (Autor: vd/red)

Piešťany nie sú bezpečné mesto,“ tvrdí prepadnutá žena a pustila sa do rozprávania.

„Je pondelok 2. júla 2018, 13.30 hodina a ja som sa vybrala do mesta vybaviť potrebné veci. Išla som z ulice E. Belluša cez Stromovú ulicu smerom k futbalovému štadiónu. Na začiatku Stromovej ulice ma oslovil mladý muž, že či nemám zapaľovač. Ja som odpovedala, že nemám a išla som ďalej smerom k futbalovému štadiónu. Počas chôdze som začula zvuk blížiaceho sa cyklistu, tak som sa posunula ešte viac doľava, aby cyklista mal voľný priestor na prejazd.

No cyklista však spomalil a napadol ma z ľavej strany. Bol to ten istý muž, čo si pýtal zapaľovač. Strhol mi kabelku z ľavého ramena a snažil sa mi ju ukradnúť. Ja som kabelku nechcela pustiť z rúk a to útočníka s bicyklom otočilo proti mne, obidvaja sme držali kabelku. Útočník ma kopol do ľavého ramena a ja som spadla na cestu, rozbila som si hlavu a následne kolená, no o kabelku som stále zápasila.

Útočníka vôbec nič neodradilo, tak mi nepekne nadal „ ty k…., čo máš v tej kabelke, keď ju tak silno držíš“. Keď som začala kričať o pomoc, tak odpovedal „aká pomoc, tu je pomoc“. Ja som ležala na ceste a chcela som sa postaviť na nohy, tak som útočníka chytila za ľavú nohavicu, ale nepodarilo sa mi dostať sa na nohy. Zapamätala som si farbu nohavíc útočníka, čo pomohlo polícii útočníka identifikovať. Kabelku sa mu podarilo ukradnúť a predtým ako z miesta činu odišiel,  prešiel po mne bicyklom cez pravú slabinu a ľavé stehno.

Pomaly som sa postavila na nohy a na ceste som videla peňaženku, kľúče a malú pečiatku. Toto všetko vypadlo z kabelky počas zápasu o kabelku. Pozbierala som moje veci a vrátila som sa naspäť na ulicu E. Belluša , aby som požiadala susedov o pomoc. Na Stromovej ulici som stretla mladého muža, ktorý zatelefonoval na políciu a zavolal záchranku. Keď som sa objavila na ulici E. Belluša s krvácajúcou hlavou, zlomenou kľúčnou kosťou a rozbitými kolenami, ľudia nechceli veriť, že sa toto mohlo stať za bieleho dňa. Vystrašila som moju susedku, ktorú som požiadala o pomoc, aby mi zablokovala mobil, ktorý mi útočník odcudzil. Podarilo sa jej to. Prvé ošetrenie krvácajúcej hlavy mi urobil pán MUDr. Haring vo svojej ambulancii. Potom prišla polícia a záchranka. Polícia bola promptná a podľa môjho opisu útočníka rýchlo zadržala.

Záchranka ma odviezla do piešťanskej nemocnice, kde mi zašili hlavu, urobili potrebné vyšetrenia a strávila som tam tri dni ako pacientka. Podľa informácií lekárov sa budem liečiť šesť týždňov. Mám na sebe „nainštalované“ dve ortézy, čo je maximálne nepohodlné.

Upozorňujem všetky ženy, aby sa vyhýbali málo frekventovaným uliciam v meste, lebo tam číha nebezpečenstvo. Tiež si myslím, aby mestskí policajti chodili pešo, alebo na bicykloch, tak si lepšie všimnú podozrivých mužov, ktorí sú napríklad prepustení na podmienku. Keď policajti sedia v aute napríklad pri hoteli Slovan, tak nie je možné, aby mali prehľad o tom, kde sa podozriví muži nachádzajú. Veľa podozrivých indivíduí vysedáva aj pred Auparkom a policajt žiadny. Rada by som stretla policajtov v meste ako symbol bezpečnosti a poriadku.

Touto cestou posielam veľké poďakovanie všetkým, ktorí boli a sú stále pri mne v tejto náročnej situácii,“ ukončila poďakovaním svoje rozprávanie 70-ročná Piešťanka.

Stanovisko polície – muž je vo väzení

Trnavská krajská hovorkyňa polície Mária Linkešová uviedla: „Piešťanský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví 27 ročného muža z okresu Piešťany. Kriminalisti zadržali muža krátko potom, čo v pondelok  poobede prepadol na Ulici Stromovej 70 ročnú pani. Staršia žena sa snažila kabelku do poslednej chvíle udržať, muž ju však stiahol za kabelku k zemi, kde ju niekoľko metrov ťahal a kopol ju do ramena. Útokom jej spôsobil viaceré zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. Niekoľko minút po skutku ho policajti zadržali  a obvinili. Muž je stíhaný väzobne. Za uvedený skutok hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava