V Dubovej plávali ryby hore bruchom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. júla 2018, 12:00

Rybári v Piešťanoch už roky bijú na poplach na margo mestskej kanalizácie. Tá pri väčších dažďoch nestíha, pretože má malú kapacitu, a obsah kanalizácie vyvrie do potoka Dubová. Následky sú ďalekosiahle. Otrávený celý ekosystém a mŕtve ryby vznášajúce sa hore bruchom na hladine.

Mŕtve ryby sú už len smutnou pripomienkou nečinnosti kompetentných. (Autor: th)

Podobný scenár sa, bohužiaľ, odohral aj po minulotýždňových výdatných dažďoch a v potoku Dubová sa objavili mŕtve ryby. Martin Rajčan z Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Piešťanoch za všetko viní nedostatočnú kanalizáciu: „Takýto scenár sa stáva niekoľkokrát do roka, z vody v potoku je smradľavá stoka. Malá kapacita mestskej kanalizácie pri výdatných dažďoch nestíha a všetka odpadová voda pretečie do potoka. Otrávená voda potom zapríčiní úhyn všetkých rýb.”

Mesto, občania i miestni politici sa starajú o všeličo iné, len nie o to, že z potoka Dubová sa stane niekoľkokrát do roka žumpa. Martin Rajčan bol viackrát riešiť situáciu so životným prostredím, mestom či Trnavskou vodárenskou spoločnosťou, ktorému patrí kanalizácia. Doteraz sa však odpovede nedočkal a nič sa nezmenilo. Koľko rýb ešte musí uhynúť, kým sa kompetentní rozhýbu?

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel