Vrbovské vetry prefičali bez chybičky

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 17. júla 2018, 14:00

Domáci festival Vrbovské vetry pomaly utíchol v ušiach návštevníkov a aj celého Vrbového. Už sprievodný program festivalu naznačoval, že tento rok čaká zábavychtivých výnimočný program a ako to na Vetroch vždy býva, aj kopec srandy.

Obľúbená súťaž v jazde na hojdacích koňoch je vždy zdrojom veľkej zábavy. (Autor: dan)

Množstvo návštevníkov v sobotu 14. júla nezostalo sklamaných, pretože na pódiu sa striedali kapely zvučných mien ako Para, Progres 2, Chiki liki tu-a či čoraz obľúbenejší Korben Dallas. Ten po tanečno-skákacích kreáciách publika priniesol trochu pokoja a zamyslenia nielen so zamatovým hlasom speváka kapely, ale aj s textami piesní.

Vrcholom festivalu boli okrem hudobného programu pojašené súťaže, ktoré starí i noví návštevníci Vetrov milujú. Jednou z najobľúbenejších sú preteky na hojdacích koňoch Velká Vrbovská, ktoré odštartoval preceda Húpací kón. Do súťaže sa zapojili aj účastníci festivalu, ktorí sa pri povzbudzovaní riadne vyjašili. Ďalšími úsmevnými súťažami boli Formula nula či Megalukostreľba, ktorá tento rok prebiehala potme.

Početné publikum sa pri vystúpení kapely Korben Dallas upokojilo.

Svojmu vetrovskému menu zostala verná aj Vetrotombola, v ktorej prvým miestom bola fotka s Húpacím konom potme a bez blesku.

Návštevníkom sa vo Vrbovom veľmi páčilo, pochvaľovali si nielen program, ale i stánky s jedlom a pitím. „Ja som bola prvýkrát na Vetroch a som nadšená tou rodinnou atmosférou. Para bola ako vždy úžasná,“ povedala Nika z Piešťan.

Početné publikum sa pri vystúpení kapely Korben Dallas upokojilo.

Slovami chvály na fanúšikov, ale aj na počasie nešetril unavený, ale zato nadmieru spokojný „otec“ festivalu Branislav Jobus: „Nikdy to nie je úplne v mojich rukách, môžem sa snažiť akokoľvek, ale stále môže byť zlé počasie. Tento ročník sme boli obdarovaní pekným počasím a veľmi si to vážim, to krásne a poctivo pripravené tým bolo ešte umocnené. Počas veľa Vetrov sme takéto krásne počasie nezažili.“ Rovnako účasť návštevníkov bola viac než dobrá, nekonvenčná zábava na Vetroch je totiž známa široko-ďaleko.

V nedeľu sa konala už tradičná Upratéka, keď si návštevníci po sebe upratali areál, a festival sa skončil výpravou do Stredu sveta a vesmíru.

Pre nováčikov uletený, pre domácich známy festival sa skončil. Všetci si však domov odnášajú kúsok slobody a detskej radosti, ktorá na Vetroch vždy panuje.

Daniela Serišová

Streľba na „terč“ so slepými nábojmi pozná svojho víťaza.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav