Chlapi s deťmi tentoraz zažili Slovenský raj

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. júla 2018, 10:00

Opäť po roku si tatinovia vzali svojich synov i dcéry, nabalili ruksaky a vypravili sa za dobrodružstvami. Prežili spolu chvíle radosti, namáhavých turistických výstupov, ale aj hier a zábavy. Siedmy ročník akcie „S Tebou ma baví svet” sa uskutočnil na konci júna. Doteraz chlapi chodievali do Tatier, ale tento rok si to namierili do Slovenského raja.

Tento rok boli chlapi s deťmi v Slovenskom raji. Opäť sa obliekli jednotne - do žltých tričiek. © archív Dušana Kráľoviča

Štyridsaťtri chlapov a 67 detí po prvýkrát zažilo táborové ubytovanie v malebnej prírode východného Slovenska. „Program bol taký nabitý, že deti sa ani jeden deň nenudili. Prvú túru na Tomášovský výhľad zvládli perfektne. Špeciálne chcem pochváliť výkon len trojročného Davidka Krištofa, ktorý prešiel celú 20,7 kilometra dlhú trasu,“ uviedol šéf výpravy Dušan Kráľovič.

„Ďalší deň deti zlaňovali 15-metrovú skalu a vozili sa na 20-metrovej lanovke, ktorú sme im my otcovia zostrojili. Pripravili sme ešte túru na Kláštorisko, ktorá bola len prechádzkou oproti Tomášovskému výhľadu. Posledný deň sme urobili olympiádu, kde si deti mohli zakopať loptou, zahádzať na presnosť, zastrieľať na terče, potrápiť mozgové závity nad logickými úlohami. Naučili sa viazať základné typy uzlov a nakoniec museli zvládnuť prekážkovú ‚rambo dráhu‘,“ pokračoval Kráľovič.

Deti boli odmeňované za aktivity ako každodenná ranná rozcvička, ustlaná posteľ, zrieknutie sa obľúbeného telefónu a tabletu a iné. „Takto si zarobili dukáty, ktoré mohli minúť v nami vytvorenom bufete. Bol som veľmi prekvapený a zároveň šťastný, že to fungovalo na sto percent, a aj tie najmladšie i najstaršie deti plnili denné rozkazy a plány. Nedostali nič zadarmo. Deti boli super, super, super. Tento ročník dopadol na výbornú a už teraz sa všetci tešia na ďalší,“ dodal organizátor.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava