Aj obec môže byť úspešným developerom

  • Spravodajstvo / Región
  • 16. júla 2018, 12:00

V Dubovanoch pribudne osem nových rodinných domov. Stavebný obvod vyčlenila obec v časti Cingalovec a v celom procese prípravných prác vystupuje ako developer. Robí to hlavne pre svojich občanov, keďže o kúpu pozemkov prejavili záujem najmä miestni obyvatelia.

V Dubovanoch buduje obec novú cestu k budúcim rodinným domom. (Autor: gak)

Obec predávala pozemky verejnou obchodnou súťažou na dvakrát, pretože v prvej súťaži vo februári nebol záujem o všetky pozemky. Predalo sa ich len päť, no v aprílovej súťaži aj tie zvyšné. Keďže kúpou pozemkov sa stavebníci zaviazali začať s výstavbou rodinného domu do troch rokov, obec robí všetko, aby im práce uľahčila.

Okrem záväzku vybudovania novej trafostanice na pozemkoch Liehocompu odkúpila obec aj časť pozemkov pozdĺž odvodňovacieho kanála, kde plánuje vytvoriť zelený pás. Zostane síce v majetku obce, no poslúži tiež ako zadný prístup k rodinným domom a manipulačný priestor pre obec.

Čo si však mnohí všimnú pri prejazde obcou po hlavnej ceste, je výstavba novej prístupovej komunikácie. Do jej budovania sa nedávno pustila firma MIKA plus zo Suchej nad Parnou, ktorá stavbu vysúťažila za takmer 180-tisíc eur s DPH. Okrem prístupovej cesty k domom vybuduje tiež oporný múr, predĺženie verejného vodovodu a prípojky pre rodinné domy, kanalizačné prípojky, dažďovú kanalizáciu, predĺženie plynovodu a pripojovacie plynovody pre domy. Túto investičnú akciu financuje obec z vlastných zdrojov.

(gak)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav