Žiačky KVP Kúpele vyhrali turnaj v Taliansku

  • Vodné pólo / Šport
  • 12. júla 2018, 10:00

Vodnopólistky KVP Kúpele Piešťany sa zúčastnili veľkého festivalu vodného póla pre mladých hráčov a hráčky v talianskej Kalábrii, v stredisku Rossano. Na turnaji s názvom Yellow Ball, na ktorom sa súťažilo v štyroch kategóriách,
štartovalo 38 tímov. Kategóriu dievčat do 15 rokov, v ktorej bolo osem družstiev, napokon vyhrali práve žiačky z kúpeľného mesta.

Mladým piešťanským pólistkám sa darilo aj na medzinárodnom poli, vyhrali turnaj Yellow Ball v Kalábrii. © archív KVP

Piešťanky mali za súperky tímy Aquariussine Trapani, Mastiff team girl, Locatelli Genoa, Waterpolo Bari, Torre del Grifo z Catanie, Waterpolo Messina a Aquachiara Napoli.

V prvej fáze turnaja, v ktorej sa odohrali zápasy „každý s každým“ dvakrát, piešťanské pólistky prehrali len dva – s tímami Aquachiara Napoli a Torre del Grifo. Stali sa tak víťazkami prvej časti, po ktorej sa tabuľka rozdelila na dve skupiny. V skupine o 1.-4. miesto sa okrem svojich premožiteliek zo základnej časti stretli aj s družstvom Aquariussine Trapani.  V tejto časti turnaja sa pólistkám KVP podarilo zvíťaziť len nad Torre del Grifo. Zvyšné dva zápasy prehrali a v skupine obsadili tretie miesto.

Podujatie pokračovalo semifinálovými stretnutiami. Piešťanky narazili na Aquariussine Trapani. Zápas sa im vydaril, vyhrali ho 6:0. Vo finále nastúpili proti víťazkám druhého semifinále – družstvu Aquachiara Napoli, s ktorým mali negatívnu bilanciu. Zápas bol dramatický, talianske družstvo viedlo už 3:1, ale z konečného víťazstva 6:4 sa nakoniec tešili hráčky KVP Kúpele.

Víťazné družstvo pod vedením trénerov Jána Baranoviča a Petra Julínyho tvorili hráčky: Dvoranová, Hrebíková, Doktorová, Grežďová, Kozáková, Klampárová, Halocká, Kiernoszová, Holičová, Mešterová, Teličiaková a Cebová.

 

„Zúčastnili sme sa obrovskej akcie, ktorú organizátori výborne zvládli. Odohrali sme 19 zápasov a videli desiatky ďalších, v ktorých, samozrejme, išlo o víťazstvá, ale cieľom turnaja bola hlavne propagácia vodného póla a súťaženia v duchu fair play. Vodné pólo medzi deťmi propagovali taliansky olympijský víťaz z roku 1992 a olympijské víťazky z roku 2004. Na záverečnom ceremoniáli odmenili každého účastníka turnaja, vyhodnotili najúspešnejších jednotlivcov i družstvá a podujatie sa skončilo veľkolepým ohňostrojom a spoločnou diskotékou. Po všetkých stránkach – športovej, organizačnej aj spoločenskej – išlo o veľmi vydarenú akciu. Naše hráčky nesklamali a potvrdili, že na konci sezóny sa dostali do dobrej formy a po víťazstve v domácej súťaži je prvenstvo na turnaji v Taliansku veľmi pekným výsledkom,“ zhodnotil účasť piešťanských žiačok na turnaji J. Baranovič.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf