V jednom kupé cestovali dvanásti

  • Mladí dnes
  • 12. júla 2018, 14:00

Prvý prázdninový týždeň je za nami, no niektoré deti už majú plnú hlavu zážitkov. Minulý pondelok až piatok strávilo 11 školákov v dennom tábore Parlamentu mladých mesta Vrbové. ôsmy ročník obľúbeného Tajomstva šikmej veže sa opäť niesol v skvelej atmosfére.

Prvý prázdninový týždeň si deti užili v tábore. © archív Dušana Saba

V tábore, ktorý vo Vrbovom odštartoval sériu ďalších organizovaných pod taktovkou mládežníckeho parlamentu, sa stretli deti z celého okresu Piešťany. Prišli aj noví účastníci, no zavítali i takí, čo sa táborov zúčastnili v predchádzajúcich rokoch, a sú poriadne zohratá partia.

Ako prezradil predseda parlamentu Dušan Sabo, tábor prilákal 11 detí vo veku od 7 do 12 rokov. Od prvého dňa sa zabávali športom, kde si zmerali sily v hrách ako hutututu, rybár, hry na behanie a preťahovanie. Každé dieťa pritom malo od tábora nejaké očakávania, ktoré im postupne animátori plnili.

A zažili i parádny výlet. „Jeden deň sme boli v Kidshouse v Bratislave, kde si deti užili pocit preplnenej MHD. V porovnaní s autobusmi v našom regióne je to predsa rozdiel, ako skonštatovali deti. A v jednom kupé vo vlaku cestovať dvanásti, to je tiež zážitok,“ uviedol D. Sabo.

Aby splnili i názov „misie“, ktorú im udával názov tábora, vo Vrbovom skúmali statiku šikmej veže a zisťovali tajomstvo, čo sa vo veži nachádza, pričom sa zahrali na architektov. V piatok tábor ukončili vyhodnotením a malou párty, kde si účastníci pripravili pre vedúcich program.

Deti pomyselnú štafetu odovzdali ďalším, ktoré už tento týždeň trávia čas v tábore s názvom Pohoďák, ďalší sa na konci júla zahrajú na Vrbovských pátračov a uprostred augusta táborovú sezónu zavŕši Prázdninový telkáč.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf