Suverénna jazda Hornej Krupej

  • Šport / Futbal
  • 12. júla 2018, 16:00

V najvyššej súťaži patriacej pod Oblastný futbalový zväz Trnava, šiestej Meva Sport lige, kraľovali v sezóne 2017/2018 jednoznačne hráči Hornej Krupej. Piešťanský región mal v súťaži trojnásobné zastúpenie – Červeník, Drahovce aj Krakovany však patrili do spodnej polovice tabuľky.

Horná Krupá nenašla v nedávno skončenej sezóne konkurenciu a s pohodlným náskokom ôsmich bodov si zaistila postup do piatej ligy. „Patrili sme k najlepším mužstvám, vyhrali sme zaslúžene. Ak si to vezmeme zo štatistického hľadiska, s ďalšími súpermi z čela tabuľky sme jeden zápas vyhrali a jeden remizovali, takže sme získali štyri body. Jediné boli Voderady, s tými sme remizovali dvakrát, a so Špačincami sme na jeseň prehrali. Čo sa týka obrany, tabuľka ukazuje, že sme mali najlepšiu defenzívu. V útoku síce nemáme najviac nastrieľaných gólov, ale určite sme patrili medzi najlepších. Okrem toho po hernej, kombinačnej a taktickej stránke sme pôsobili ako vyzreté mužstvo, takže si dovolím tvrdiť, že sme si víťazstvo zaslúžili,“ zhodnotil sezónu tréner Hornej Krupej Pavol Pavlús.

Druhé miesto si s prehľadom uhájil Zvončín, ktorý mal na tretie Voderady sedembodový náskok.

Z mužstiev patriacich do piešťanského regiónu sa najlepšie umiestnil Červeník, ktorý skončil presne v strede tabuľky na ôsmom mieste. Hneď za ním obsadili deviatu priečku Drahovce, ktoré sa na túto pozíciu vyšvihli najmä po zlepšenej jari.

Na druhom konci tabuľky sa trápili Križovany nad Dudváhom, ktoré nazbierali len 16 bodov a vypadli do siedmej ligy. Tesne nad zostupovou priečkou zostali Dechtice, ktoré mali síce štvorbodový náskok, ale v napätí boli ešte v závere jarnej časti.

Najlepším strelcom súťaže sa stal Martin Laurinec zo Siladíc, ktorému sa podarilo nastrieľať 39 gólov. Michal Babic z Červeníka dal 34 gólov a Tomáš Píš zo Špačiniec zaznamenal 31 presných zásahov.

Najvyťažovanejším hráčom šiestej ligy bol Roman Bzdil z Križovian, ktorý odohral plný počet minút vo všetkých zápasoch.

„Zlými mužmi“ súťaže boli s dvomi červenými kartami Martin Vančo z Drahoviec a Miroslav Jarábek z Červeníka. Po deväť žltých kariet sa v priebehu sezóny podarilo nazbierať Marcelovi Šuranovi z Križovian a Richardovi Gažovi z Dolnej Krupej.

Najlepší strelci:

  1. Martin Laurinec (Siladice) – 39 gólov
  2. Michal Babic (Červeník) – 34
  3. Tomáš Píš (Špačince) – 31
  4. Šimon Šurin (Krakovany) – 24
  5. Tomáš Jankovič (Zvončín) – 21

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia