Rybáriková po konci vo Wimbledone: Sama neviem, čo sa stalo

  • Šport / Tenis
  • 11. júla 2018, 14:00

Piešťanská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako devätnásta prehrala za 89 minút 5:7, 3:6 s nenasadenou Rumunkou Soranou Cirsteovou v stretnutí prvého kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone.

Piešťanská tenistka nečakane vypadla už v prvom kole grandslamu. © archív STZ

V bilancii zo vzájomných súbojov Slovenka prehráva 1:2. Dvadsaťosemročná 47. žena hodnotenia WTA Cirsteová sa revanšovala Magdaléne Rybárikovej za minuloročnú prehru vo štvrťfinále turnaja v rakúskom Linzi.

Dvadsaťdevätročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 19. v singlovom renkingu, bola pred rokom na tomto prestížnom turnaji v semifinále, po turnaji tak príde o poriadnu porciu bodov v rebríčku. „Bol to jeden z mojich najhorších zápasov na tráve. Sama neviem, čo sa presne stalo. Súperka hrala agresívne, pálila do toho. Ja som jej pomáhala tým, že som musela ísť často cez druhý servis. Ona ma potom tlačila a nepustila ma k mojej hre. Podmienky boli úplne iné ako v Birminghame či v Eastbourne. Vonku bolo 28 stupňov, tráva bola  pomalšia a nefungovali mi na nej až tak slajzy. Mne skôr vyhovuje, keď je polooblačno a tráva je rýchlejšia. Podmienky boli však pre obe rovnaké. Nepredviedla som nič, čím by som súperke ublížila. V prvom sete som si pri jednom pohybe natiahla achilovku, no to nebola hlavná príčina prehry. Najbližšie sa predstavím až na turnaji v kanadskom Montreale, potom ma čakajú podujatia v Cincinnati, v New Haven a US Open,“ povedala zverenkyňa trénera Petra Hubera.

Slovenská fedcupová reprezentantka Rybáriková sa pred Wimbledonom predstavila na dvoch turnajoch na tráve. V Birminghame sa dostala až do finále, v ktorom podľahla Češke Petre Kvitovej. Na nasledujúcom turnaji v Eastbourne vzdala stretnutie druhého kola pre menšie zdravotné problémy Taiwančanke Chsieh Su-wej.

Zverenkyňa P. Hubera bola vlani v Londýne v semifinále, v ktorom podľahla neskoršej víťazke Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej. Tento rok si Rybáriková dokázala vylepšiť kariérne maximum na oboch doterajších grandslamoch. Na Australian Open sa prvýkrát dostala medzi najlepších šestnásť tenistiek a na Roland Garros sa premiérovo predstavila v treťom kole.

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel