Na Ulici A. Hlinku pribudne tridsať parkovacích miest

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 10. júla 2018, 10:00

Náletovou zeleňou zarastená plocha pri bývalom Tuzexe na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch sa čoskoro zmení na bezplatné verejné parkovisko. Nepostará sa však o to radnica, ale súkromní podnikatelia, manželia Bučkovci. Parkovisko bude slúžiť aj pre ich obchodných partnerov.

Vizualizácia plochy vedľa bývalého Tuzexu, kde by malo vzniknúť parkovisko. © manželia Bučkovci

Poslanci na júnovom mestskom zastupiteľstve tiež rokovali o prenájme viac ako štyritisíc metrov štvorcových plochy pri objekte bývalého Tuzexu. Budovu získali do vlastníctva Marek a Eva Bučkovci a chcú ju premeniť na priestory obchodu a služieb. K tomu však potrebujú náležitý počet parkovacích miest pre zákazníkov, ale i pre obchodných partnerov. Pre tento účel by im mohla slúžiť nevyužívaná oplotená mestská parcela v tesnej blízkosti ich nehnuteľnosti, a tak na mesto doručili žiadosť o prenájom tejto plochy za účelom zriadenia parkoviska.

V súčasnosti zarastený a oplotený pozemok s asfaltovým povrchom chcú očistiť od náletovej zeleni, zrekultivovať, odstrániť oplotenie a zriadiť na tomto mieste tridsať parkovacích miest prístupných aj pre verejnosť. Zároveň sa zaviazali, že ak v budúcnosti bude chcieť radnica toto parkovisko zrekonštruovať, budú sa na tom finančne podieľať.

Poslanci v zásade, ako vyplynulo z diskusie, námietky voči prenájmu nemali. Chvíľku sa však dohadovali na jeho dĺžke aj na výške nájmu. Nakoniec predniesol návrh uznesenia k tomuto bodu rokovania viceprimátor mesta Martin Valo: „V zmysle dôvodu osobitného zreteľa navrhujem priestor prenajať za 700 eur za rok na dobu dvoch rokov s trojmesačnou výpovednou lehotou.“

Poslanci návrh odsúhlasili, a tak už čoskoro len za cenu drobných stavebných úprav a odstránenia náletovej zelene vznikne v tejto časti mesta tridsať parkovacích miest.

Jozef Vojčiniak

Mestská parcela je v súčasnosti zarastená náletovou zeleňou.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina