Lásky môžu klamať

  • Editoriál / Blogy
  • 10. júla 2018, 09:00

Často stretávam známe i menej známe ženy v mojom veku, čiže po päťdesiatke, ktoré sa mi po chvíli rozhovoru priznajú, že sa z vidieka prisťahovali do Piešťan, prenajali si byt a zmenili život. Rozviedli sa.


Viera Dusíková (Autor: red)

Tie, ktoré to urobili len prednedávnom, sú poblednuté, vychudnuté na kosť, vystresované a o chlapoch už nechcú nič počuť. Tie, ktoré majú už inkubačnú dobu žiaľu, zatrpknutosti a nervov za sebou, sa opäť prebúdzajú k aktívnemu životu. Venujú sa prvým vnúčatám alebo kamarátkam či záľubám, na ktoré v čase, keď sa starali o deti, chlapa, domácnosť aj záhradu, nemali čas. Začínajú konečne žiť. Neviem, či sú šťastné, ale vyzerajú pekne a spokojne. Mnohé sa rady smejú, robia si žartíky zo svojich väčších stehien, zadku i bruška, vyprsujú sa, veď ešte stále majú čo ukázať.

Minule som s jednou predavačkou rozoberala, prečo sa naše rovesníčky vlastne rozvádzajú. Myslela som si, že po menopauze už neskáču tak divoko do postele ako predtým, že niektoré sú možno až príliš náročné a mužov už nebaví stále stáť v pozore a plniť ich priania či rozkazy. Tiež som si myslela, že muži po päťdesiatke sa radšej dívajú po mladších ženách, ktoré s nimi koketujú, chvália ich prácu i vzhľad, preto niet divu, že sa chlapi zakukajú pod inú sukňu.

Dnes mi istý muž v strednom veku povedal, že na vine je hlavne internet a sociálne siete. Každý s každým si po písmenkách zakoketuje, požartuje, posľubuje hory-doly. A mnohí to, čo napíšu, začnú aj naozaj praktizovať. „Čo to je za sodoma-gomora, keď aj starým chlapom, ktorí by už mali byť upokojení, mozog vchádza do nohavíc. Mne je tých žien, čo ich chlapi podvádzajú, úprimne ľúto. A aj keď sa to deje i opačným smerom, mali by pozbierať posledné zvyšky rozumu, lebo ak cicušám nedajú svoju kreditku, prístup k účtu a nekúpia im to, čo si želajú, tak zistia, že všetko je len o posteli, čiže o krátkodobej záležitosti,“ skonštatoval uvedený muž.

Nuž, tak či tak, leto aj bez internetu praje rôznym láskam. Nech sú také, aby príliš neboleli…

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila