Nevidiaci spevák roztancoval Piešťany

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 9. júla 2018, 14:00

Stalo sa už akousi tradíciou, že počas letných prázdnin zavíta do Hudobného pavilónu v Piešťanoch muž s obrovským darom, Trnavčan Maroš Bango. Nevidiaci spevák, ktorého mnohí poznajú ako úspešného účastníka šou Česko Slovensko má talent, predviedol svoj kumšt v nedeľu 8. júla.

Manželia Bangovci doniesli do mestského parku kultúru i dobrú náladu. (Autor: am)

Keďže na pódiu „mušle“ sa v týchto dňoch nachádza filmové plátno pre aktuálne prebiehajúci Bažant Kinematograf, M. Bango spolu s manželkou Alexandrou vystúpili pod pódiom. Na kvalitu koncertu to však nemalo žiadny vplyv, a tak si Piešťanci, ale i mnohí turisti užili poldruhahodinové vystúpenie, zložené z viacerých štýlov.

Milovníci vážnej hudby sa potešili hneď na začiatku, keď im spevák predviedol svoje zlato v hrdle pri známych áriách ako je legendárna ‘O sole mio. M. Bango pri tejto príležitosti pripomenul, že Piešťany pre neho dýchajú atmosférou porovnateľnou ako je v Taliansku.

Nasledovala sekcia skladieb od Karla Gotta, neskôr tieto piesne vystriedali známe „starinky“, ako napríklad Can’t Help Fallin In Love od Elvisa Presleyho. Spevák zanôtil i čosi svoje a mnoho ďalších skladieb, no publikum sa roztancovalo najmä na záver. Temperamentné „cigánske“ piesne lákali decentne pohupovať telom aj tých menej odvážnych, no mnohí si zaspievali pri posledných skladbách Hej sokoly či Slovenské mamičky, kedy sa s mikrofónom predviedla aj Bangova taktiež nevidiaca manželka Alexandra.

Medzi jednotlivými skladbami sa publiku obaja prihovárali a viedli koncert v príjemne komornej, miestami vtipnej atmosfére. Neváhali si ani vystreliť na svoj účet: „Sme manželia už 25 rokov a ešte sme sa nevideli,“ zažartoval spevák. V podobnom duchu pospomínali i na niektoré zábavné príhody a bavili tak publikum. Na záver divákom zaželali mnoho lásky, zdravia, šťastia i požehnania a nech všetkým chutí jesť a piť aspoň tak veľmi, ako im dvom.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava