Do škôlok nevzali 71 detí, väčšina nespĺňa podmienky

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. júla 2018, 12:00

Celoslovenský problém rodičov malých detí neobchádza ani Piešťany. Do materských škôl chceli tento rok zapísať rodičia takmer 300 detí, no približne štvrtine z nich došlo negatívne stanovisko.

Ilustr. foto. (Autor: Supa)

Podľa piešťanského mestského úradu sa do škôlok prihlásilo 293 detí, prijali 222. Neprijali teda 71 ratolestí, z ktorých podmienky týkajúce sa veku spĺňa len trinásť. Spomedzi nich sú ešte ďalšie dve deti doporučené do špeciálnej materskej školy a jedno má trvalý pobyt mimo Piešťan. V konečnom dôsledku teda do materských škôl neprijali desať malých Piešťancov, ktorí do konca augusta dovŕšia tri roky.

Ako ďalej uvádza školský odbor mestského úradu, zákonným zástupcom týchto neprijatých detí, ktoré podmienky splnili, bolo ponúknuté umiestnenie v Materskej škole F. E. Scherera. Niektorí rodičia vraj túto ponuku odmietli a v súčasnosti úradníci oslovujú ďalších v poradí podľa vekovej štruktúry detí.

Ostatné neprijaté deti sú dvojročné, z nich dokonca 37 bude mať tretie narodeniny až v roku 2019.

Dôvodom neprijatia detí, ktoré dovŕšili tretí rok do augusta 2018, boli kapacitné možnosti škôlok, ale i nezáujem rodičov umiestniť dieťa do inej, ako bolo zapísané. Ako to napokon bude v piešťanských škôlkach vyzerať, bude jasné v septembri. Nastúpiť by však malo dovedna 764 detí.

(am/ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava