Na Kostolci niečo „vonia“, história ale nie

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. júla 2018, 09:00

Na Sviatok svätých Cyrila a Metoda sa už tradične koná slávnostná svätá omša priamo pod holým nebom na Kostolci v Ducovom.


Lúka na Kostolci je upravená, neporiadok za palisádou však zostal. (Autor: dan)

Veľkomoravské veľmožské hradisko sa vo štvrtok 5. júla začne zapĺňať návštevníkmi. Program sa začína o 15:00 svätou omšou a pokračuje kultúrnym programom. Je však všetko na túto slávnosť pripravené? Presvedčiť sme sa boli cez víkend.

Trávnatá plocha a okolie vŕšku sú pokosené. Aj vyzbierané odpadky boli signálom, že o lúku sa niekto stará. Nechýbal ani odpadkový kôš, ktorý by však potreboval častejšie vysýpanie. Jedinou nepríjemnosťou je absencia toaliet. V lone prírody si síce človek dokáže uľaviť aj mimo zabehnutého komfortu, no robiť potrebu hneď za kolovou hradbou?! Turisti na Kostolci si s tým hlavu nelámu, a aj preto sa spoza opevnenia šíri nepríjemný zápach. Na estetike nepridajú ani pohodené toaletné potreby. Je teda na obci i organizátoroch, aby boli cyrilometodské oslavy naozaj dôstojné nielen po čuchu, ale tiež čo sa týka komfortu návštevníkov.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava