Motocyklová veľká cena sa nezadržateľne blíži!

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. júla 2018, 18:00

Už tento víkend sa v Piešťanoch opäť rozburácajú motory pretekárskych motocyklov na CAMS medzinárodných majstrovstvách Českej republiky pretekov Tourist Trophy. Veľká cena Piešťany 2018 sú medzinárodné preteky motocyklov, ktorých tretí ročník sa bude opäť konať na trati v areáli letiska.

Veľká cena Piešťany je jedna z najväčších motošportových akcií v západoslovenskom regióne. Pretekmi sa organizátori snažia nadviazať na bohatú históriu organizovania motoristických podujatí v Piešťanoch, konkrétne na druhé najväčšie podujatie, ktoré sa v minulosti konalo na území bývalého Československa, prestížnu Cenu Slovenska.

Práve tento rok je jubilejný, pripomíname si 60. výročie, keď sa 13. 6. 1958 konal prvý ročník medzinárodných pretekov Cena Slovenska, v ktorých zvíťazil majster sveta Gary Hocking z Rodézie (Zimbabwe).

Diváci sa majú naozaj na čo tešiť. „Štartovné listiny tretieho ročníka sa zapĺňajú a my sme radi, že medzi prihlásenými vidíme i minuloročného víťaza triedy Superbike, šampióna medzinárodného seriálu Alpe Adria Championship, českého pretekára Michala Práška, i prekvapivého víťaza Supersportov v Kopčanoch, v podstate nováčika, Tomáša Tótha. Tomáš je úspešný stuntrider a čerstvý držiteľ slovenského rekordu v jazde na prednom kolese, ktorý bude na Veľkej cene Piešťan hájiť farby domáceho Piešťanského motocyklového klubu,“ povedal Tomáš Motyčka z PMK, ktorý podujatie organizuje.

Program pretekov je rozdelený do troch dní. Prvý deň, v piatok 6. júla popoludní, sa konajú voľné tréningy. Podvečerné hodiny sú vyhradené každoročnej promo akcii, ktorá prebieha na námestí v centre Piešťan. Zúčastňujú sa na nej vybraní pretekári so svojimi motocyklami a sprievodmi, vozidlá Safety car, pozvané sú tiež rôzne osobnosti motošportu. Akciu moderuje moderátor, ktorý spovedá pretekárov i osobnosti. V rámci akcie sa konajú súťaže o vstupenky na podujatie.

V sobotu nasledujú merané tréningy a v nedeľu hlavné preteky. Pre divákov organizátori prinášajú atraktívnu zmenu v programe – preteky budú prebiehať po oba dni, t.j. v sobotu i v nedeľu. V sobotu sa môžu diváci tešiť na triedy Supersport a Superbike, v nedeľu po ranných warm up nasledujú preteky všetkých vypísaných tried, ktorých je trinásť.

V prestávkach medzi pretekmi bude prebiehať divácky atraktívny doplnkový program. Skvelá kaskadérska MotoTV Show s aktuálnym vicemajstrom sveta v stuntridingu Zdenkom Rybárom, tandemové jazdy ma motocykli s majstrom Slovenska Martinom Čermákom, letecká šou Model Klubu Piešťany, predvádzacia jazda Lei Horniakovej na pretekárskej bugyne, jazdy motokár, atď.

Ďalej sa pripravuje stretnutie veteránov a legiend motošportu, ktoré organizuje jedna z nich – Peter Baláž. Pre návštevníkov pretekov bude pripravená Fan zóna a pre najmenších detská zóna. Dianie na trati môžu diváci sledovať i na veľkoplošnej LED obrazovke. Organizátori pripravili aj ďalšiu novinku – žrebovateľné vstupenky o atraktívne ceny. Hlavnou cenou je elektrobicykel.

„Preteky sa snažíme každý rok zatraktívniť a prilákať väčší počet divákov. V roku 2017 sme zaznamenali nárast počtu oproti prvému ročníku na 4000 divákov. V roku 2018 očakávame ďalšie zvýšenie návštevnosti,“ zakončil T. Motyčka. Víkendové vstupné je 9 eur a bude v predaji priamo na mieste.

(th/tm)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava