Piešťanky majsterkami Európy

  • Mladí dnes
  • 4. júla 2018, 09:00

Tanečníčky zo skupiny Siluett zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch dosiahli nevídaný úspech. Po postupe na majstrovstvá Európy dokázali, že do bulharského mesta Brašov nešli nadarmo. Domov sa vrátili s prvým miestom a momentálne sú majsterkami v kategórii Contemporary.


Dievčatá zo skupiny Siluett sa po slzách a strese ocitli na stupňoch víťazov. (Autor: archív Nikoly Gelingerovej)

Samotný výlet a ani vystúpenie však nevyšlo podľa predstáv. Okrem dažďa, ktorý ich pripravil o výlet na hrad či prehliadku mesta, ich postihli aj problémy zo strany organizátorov, ktoré sa však nakoniec vyriešili.

Ďalšie problémy nastali v choreografiách. „Museli sme robiť drobné zmeny, lebo nám v Charlestone vypadli dve dievčatá, ale ostatné to zvládli na jednotku. V choreografii Paint it black vypadla hlavná sólistka, tak ju zastúpila druhá žiačka, ktorá sa narýchlo doúčala jej post,“ hovorí hrdá učiteľka Nikola Gelingerová.

Po vystúpení si dievčatá namiesto radosti poplakali. Podľa nich vraj tanec pokazili, opak bol však pravdou. „Išli naraz ako nikdy predtým. Aj najťažšia vec na začiatku choreografie sa dievčatám veľmi dobre vydarila, takže som bola spokojná a nakoniec všetko dobre dopadlo,“ dodáva učiteľka.

Do Bulharska šli s dvomi kategóriami a obe sa umiestnili na stupňoch víťazov. Paint it black zostáva neporazený na prvom mieste a dievčatá s tancom Charleston vybojovali tesné druhé miesto.

Majsterky Európy budú v septembri aj na zápise do školy vítať nových žiakov, na ktorých sa veľmi tešia.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava