Nečakaná návšteva v dome

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 4. júla 2018, 14:00

Predstavte si, že sedíte doma v kresle a čítate noviny. Vtom vám pohľad padne na podlahu, kde sa čosi veľké vlní. Ožil koberec? Nie – veď je to had! Plazí sa okolo vás, vy zatajíte dych, takmer zamriete od strachu.


Na veľkú užovku narazil prednedávnom na brehu Váhu aj náš čitateľ. Ilustračné foto. © apt

Toto nie je výmysel. Je to realita, ktorú pred časom zažila istá Piešťanka. „Jediné, na čo som sa zmohla, bol výkrik. Zvolala som na svojho manžela, aby niečo robil,“ uviedla pani domu v centre mesta na Furdekovej ulici.

Do ich interiéru zablúdila asi dvojmetrová užovka. Vošla dovnútra cez terasu, preplazila sa kuchyňou a dostala sa až k pani domácej do presklenej zimnej záhrady. „Had sa snažil dostať von, ale obloky boli zatvorené, išiel asi za svetlom. Bol vystrašený možno viac ako ja, nakoniec sa schúlil do klbka a tam ho môj manžel pohotovo prikryl pod veľkú nádobu. Lenže čo s ním? Keby sme ho vypustili von, odplazí sa k susedom a majú problém oni,“ povedala pani.

Na pomoc im prišli piešťanskí hasiči. „Boli úžasní, za pár minút tu boli na veľkom aute hneď traja. Priniesli si so sebou aj špeciálnu pomôcku na odchyt plazov – slučku. A keďže jeden bol naozaj odborníkom, vedel i to, ako hada správne uchopiť. Pekne sa mu ovinul okolo celej ruky,“ opisovala živé divadlo Piešťanka.

„Chcem sa šikovným hasičom veľmi pekne poďakovať. Hada vypustili do prírody, pričom dúfam, že cestu k nám už zabudol,“ usmiala sa pani domáca.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín