Mladí veslári z VK Sĺňava si na regate v Račiciach splnili sny

  • Nezaradené
  • 4. júla 2018, 18:00

Sen viacerých detí z Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany sa stal skutočnosťou. A nielen ich. Po 25 rokoch, po splnení prísnych klubových kritérií, sa v dňoch 22. až 24. júna v Labe aréne v Račiciach predstavili na Majstrovstvách Českej republiky vo veslovaní mladších a starších žiakov.


Výprava piešťanských veslárov sa predstavila na Majstrovstvách Českej republiky vo veslovaní mladších a starších žiakov. (Autor: archív VK Sĺňava )

Počasie pripomínalo skôr apríl, nie začiatok leta. Teplota nedosahovala ani 20 stupňov Celzia, vietor sa točil na všetky strany a občas spadli aj nejaké dažďové kvapky. Výpravu mladších a starších žiačok a žiakov však nič nezaskočilo. Regulárna dráha sľubovala pekné súboje na vode.

Veslári z Piešťan uchmatli českým kamarátom viaceré postupové miesta. Mnohí sa prebojovali aj do A-finále. Najúspešnejší bol Viktor Jurga, ktorý medzi 11-ročnými žiakmi získal bronzovú medailu. V A-finále 12-ročných dievčat o kúsok utieklo tretie miesto dvojskifu v zložení Simona Weiszová a Diana Vargová. V skifoch postúpili obe do B-finále, ktoré Simona vyhrala, Diana prišla šiesta.

Staršie žiačky Aneta Ferancová, Rita Amoah a Sofia Gono úspech oslávili v párovke spolu s kormidelníčkou Erikou Jurgovou a Viktóriou Dudonovou zo Šintavy. Vo veľkej konkurencii štvorveslíc skončili v napínavom B-finále na štvrtej priečke. Najviac kilometrov na vode si počas víkendu užila S. Gono a ukážkovou jazdou vyhrala C-finále.

V skife Matej Ďuriš vybojoval tretie miesto v C-finále. V B-finále traja pretekári prišli v rovnakej sekunde a nášmu Petrovi Strečanskému sa ušla piata priečka.

„Naši najmladší sa mohli cítiť ako na svetových regatách, pretože finálové jazdy prenášala naživo internetová televízia a môžu si už v pohode svoje úspechy vychutnať aj z obývačky. Veríme, že to pre nich bola jedna z mnohých skúseností a porovnanie so špičkovou českou konkurenciou,“ uviedla Andrea Škulecová z VK Sĺňava.

(aš/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín