Topfest útulnejší, ale o to rockovejší

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. júla 2018, 18:00

Víkend v znamení rinčania gitár a rozviatych vlasov sa skončil. Areál Zelenej vody pri Novom Meste nad Váhom po dlhom čase hostil rockový festival, ktorý bol predtým výsadou piešťanského letiska. Nové prostredie bolo relatívnou novinkou nielen pre organizátorov, ale aj pre návštevníkov.


Pred obrovské pódium na Zelenej vode sa prišli zabávať celé davy, nechýbala ani svetelná a ohňová šou. (Autor: dan)

Organizátori poňali tohtoročný festival v domácejšom a príjemnejšom duchu, čo sa odrazilo nielen na line-upe, ale aj na výzore celej plochy festivalu. Tento rok fanúšikov prišli potešiť kapely s menej zvučnými menami, ale zasa s o to vernejšími fanúšikmi. Mená kapiel svetového významu na programe neukázali, návštevníci si to ale pochvaľovali. „Je to tu super, sme radi, že tu nie sú nejaké veľké kapely, je to lepšie a príjemnejšie,“ povedali tí, ktorí prišli až z Čiech.

Na najväčšiu a najobľúbenejšiu festivalovú stálicu sa muselo čakať až do sobotného večera. Česká skupina Kabát odohrala pred besniacim davom hodinový koncert vrátane najväčších hitov a dych berúcej svetelnej šou aj s plameňometmi. Po Kabáte sa zabávajúci dav vyskákal na obľúbenej slovenskej kapele Polemic.

Úplne iný vzhľad areálu fanúšikov prekvapil, ale príjemne. Všetkým sa pozdával nový, útulnejší a domácejší ráz celého festivalu. „Je to tu oveľa lepšie, aspoň pre nás, krajšie, sú tu stromy, pekná príroda…“ chválili si návštevníci z Trenčína.

Víkendovú tešenicu nenarušilo ani počasie, niektorí to však podcenili a prechladli pri silnom vetre a studených nociach. Skáčucim rockerom sa ale chladnejšie počasie páčilo.

Topfest zostal aj na novom mieste v útulnejšom štýle verný menu výbornej zábavy v tvrdšom štýle. Vernosť fanúšikov potvrdzuje aj ich počet. Tento rok sa na Zelenej vode zabávalo 10-tisíc ľudí.

Daniela Serišová

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek