Hala môže byť, ale inde

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 3. júla 2018, 09:00

V meste môže pribudnúť moderná viacúčelová hala, Piešťancom však jej umiestnenie v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici nevonia. Teda aspoň tým, čo voči tomuto zámeru, ktorý odsúhlasili poslanci so súhlasom školy už dávnejšie, začínajú spisovať petíciu.

V ich mene na mestskom zastupiteľstve vystúpil bývalý pedagóg Jozef Drabant a ako dôvody nesúhlasného postoja občanov uviedol dopravnú situáciu v tejto časti Piešťan i to, že sa budú rúbať stromy. „Areál, kde má byť postavená hala, je celodenne využívaný a takmer každý deň. Podľa mňa by sa mal tento priestor zrevitalizovať, pričom by pribudli nové športoviská, osvetlenie, lavičky,“ prezentoval svoj názor.

Hala by sa mala podľa neho stavať tam, kde bola predtým pôvodná, pričom pozemky, ktoré vtedy mesto odpredalo paralympionikom, by sa mali vrátiť späť do majetku mesta, keďže sa tam už 10 rokov nezačala sľubovaná výstavba. V závere svojho vystúpenia J. Drabant pozval poslancov v auguste na prieskum do areálu školy, kde by sa mohli stretnúť s petičiarmi a vypočuť si ich argumenty. Dovtedy možno bude jasné, či sa dá niečo so spomínaným predaným pozemkom robiť. Prednosta mestského úradu Eduard Strapatý totiž na túto otázku nepoznal odpoveď.

(gak)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana