Marekovi Kalužovi postavili pamätník

  • Spravodajstvo / Región
  • 2. júla 2018, 12:00

Vo Vrbovom sa pri príležitosti nedožitých narodenín zavraždeného občana mesta Mareka Kalužu uskutočnil pietny akt, na ktorom mu jeho rodina, blízki a priatelia vzdali úctu pri novom pamätníku. Jeho autorom je piešťanský výtvarník Pali Bratranec.

Pamätník postavili v blízkosti miesta, kde Marek Kaluža násilne zomrel. © FB Branislava Jobusa

Inštalovaný je v susedstve gymnázia, neďaleko osudného múriku, kde sa stal len 23-ročný Marek 11. septembra 2015 obeťou násilného vyčíňania 34-ročného Róberta Reška a jeho 13-ročného syna. Vraha Róberta Reška odsúdili za tento i iný čin na súhrnný trest 21 rokov za mrežami.

„Skláňam sa pred mestom Vrbové, že poskytlo priestor v blízkosti miesta, kde bol Marek zavraždený a pred Pali Bratrancom, že pamätník vymyslel a vyrobil. Je v ňom všetko,“ uviedol Branislav Jobus, brat Marekovho švagra Andreja Jobusa.

Na sociálnej sieti zaznievajú mnohé komentáre, ktoré odsudzujú vraždu nevinného a tiež chvália dizajn pamätníka. „Pekný dizajn a krásna pamiatka. Česť jeho pamiatke večnú hanbu a nočné mory každý večer tým dvom!!!“

Nezmyselnú smrť 23-ročného Mareka Kalužu si pri príležitosti prvého výročia jeho zavraždenia pripomenuli vo Vrbovom Koncertom proti násiliu, ktorý zorganizoval Michal Kaščák z Pohody a hudobníci Branislav a Andrej Jobusovci. Na koncerte zahrali Vrbovské vŕby, Karpatské chrbáty, Longital a ďalší. Súčasťou podujatia bola debata o násilí v spoločnosti.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav