Ozdobou siedmej ligy bol 53-gólový strelec Jozef Glos

  • Šport / Futbal
  • 1. júla 2018, 17:00

Čo sa týka klubov z Piešťanského okresu, účastnícky najpočetnejšia bola siedma liga Rubbex. Svoju atraktivitu mala aj vďaka tomu, že jej súčasťou bol i jediný klub z mesta, a to práve z Piešťan. PFK potvrdil úlohu favorita a druhý rok po sebe vyhral súťaž, v ktorej nastupoval. Poďme sa pozrieť na zopár faktov z nedávno skončenej siedmej ligy.

futbal pecenady prasnik
Momentka zo zápasu Pečeňady - Prašník (4:5). (Autor: gak)

Dá sa povedať, že tento rok si svoju vlastnú ligu spravili Piešťany s Pečeňadmi. Obe mužstvá sa postarali o zaujímavú jarnú časť a najmä záver súťaže, keď sa o víťazovi siedmej ligy a postupujúcom do „šestky“ rozhodovalo až v poslednom kole. Piešťanci v práve skončenej sezóne len dvakrát prehrali, a to práve s Pečeňadmi v druhom jarnom kole, čo súťaž zdramatizovalo, a s Moravanmi nad Váhom ešte v závere jesene.

Okrem toho stratili len dva body za remízu s Dolným Lopašovom. Inak všetky stretnutia dotiahli do víťazného konca. Futbalisti PFK Piešťany opäť potvrdili, že sú najofenzívnejším družstvom, keď nastrieľali 145 gólov, no na druhej strane predviedli, že sú výborní aj v obrane, keďže inkasovali spomedzi všetkých mužstiev najmenej gólov (25).

Pečeňady majú za sebou famóznu jar. Okrem posledného kola, keď prehrali 4:5 s Prašníkom, dokázali vyhrať všetky zápasy a aj zásluhou toho dýchali Piešťancom stále na chrbát. Škoda strát bodov v jesennej časti, keď hneď v prvom kole prehrali v Maduniciach 0:2 a v treťom na ihrisku Piešťan 0:4. Určite mrzia aj remízy s Chtelnicou a Dubovanmi. Nebyť týchto zaváhaní v prvej polovici sezóny, mohlo to byť v závere súťaže ešte zaujímavejšie.

Pohodlné tretie miesto si postrážili futbalisti Moravian nad Váhom, ktorí síce na druhú priečku stratili 15 bodov, no pred štvrtými Dubovanmi majú jedenásťbodový náskok.

Pri pohľade na druhú stranu tabuľky musíme skonštatovať nevydarenú sezónu Ratnoviec, ktoré skončili na poslednom mieste a vypadli do najnižšej súťaže spadajúcej pod ObFZ Trnava – ôsmej ligy. Ratnovčania vyhrali len tri zápasy, trikrát remizovali a 24-krát odchádzali z ihriska ako porazení. Na predposledné Kľačany stratili sedem bodov.

Možno viac sa očakávalo od Dolného Lopašova, ktorý po vypadnutí zo šiestej ligy pokračoval v nepresvedčivých výkonoch aj v „sedmičke“ a sezónu zakončil až na 13. mieste.

Heroický výkon sa medzi najlepšími strelcami podaril hráčovi PFK Jozefovi Glosovi. Opora tímu nastrieľala nevídaných 53 gólov a veľkou mierou sa pričinila o víťazstvo Piešťan. Druhým najlepším strelcom súťaže bol „len“ s 38 presnými zásahmi kanonier Moravian Ľuboš Miklovič a na treťom mieste skončil ďalší produktívny hráč mužstva z kúpeľného mesta Martin Gula.

Železným  mužom  spomedzi všetkých futbalistov, ktorí nastupovali v siedmej lige, je kapitán Kľačian Lukáš Ďuriš. Odohral plný počet minút (2700) vo všetkých tridsiatich zápasoch. Tesne za ním je Tomáš Michalčík z Veselého, ktorý má na konte len o minútu menej.

Počas sezóny 2017/2018 nazbieral najviac červených kariet Radoslav Kunic z Dolného Lopašova, ktorý šiel pod sprchy predčasne dvakrát. Najväčším zberateľom žltých kariet bol Marek Ščasnovič z Trakovíc, ktorý ich inkasoval dvanásť. S deviatimi mu sekundovali Ladislav Miklovič z Moravian a Michal Kaľuha z Pečeniad.

Najlepší strelci: 1. Jozef Glos (Piešťany, 53 gólov), 2. Ľuboš Miklovič (Moravany, 38), 3. Martin Gula (Piešťany, 29), 4. Erik Spál (Prašník, 27), 5. Michal Kaluha (Pečeňady, 27)

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela