Podoby džezu

  • Blogy / Blogy
  • 30. júna 2018, 18:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, futbal čara zbavený… Túžba po spravodlivosti a pravde je prirodzenou pohnútkou slušných ľudí. V športe rovnako ako hocikde inde. Ide predsa o čestnú hru podľa pravidiel, na ktorých sa zúčastnení dohodli.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Aj dohoda o ich strážení by mala byť taká silná a dobrovoľná ako pravidlá samotné. Vo všetkom sa musí počítať s ľudskou chybou. Otázka je, či táto nastala nechtiac alebo z nevedomosti, alebo – nebodaj – z úmyslu. Ak nastala úmyselne, potom ide o hrubé porušenie etiky a dohôd. Ale strážiť spravodlivosť technickými prostriedkami nie je vždy dobré riešenie. Hlavne keď sa táto metóda dá zneužiť. Takmer každý verdikt rozhodcu samotní aktéri sprevádzajú zbesilým naznačovaním obdĺžnika obrazovky, čo je nový prvok škodiaci hre. Chýba jednoznačné pravidlo o použití videotechniky, čo v súčasnosti vystupuje ako nedokonalosť tejto krásnej hry. Videorozhodca je viac na škodu než na úžitok. Bránkový elektronický rozhodca – áno…, ale každú situáciu posudzovať podľa videozáznamu oberá rozhodcu o právomoci, futbal o napätie a krčmy o búrlivú debatu.

Podoby džezu na Rádiu Piešťany si získali vďaka vám, milí priatelia, širokú obľubu. Ďakujeme za vaše ohlasy a sme radi, že práve zmienky o slovenskom džeze a o dianí v našom meste sú najpríťažlivejšie. Aj v ostatnej relácii sme spomenuli mená spojené s históriou džezu v našom meste. Džez má však v Piešťanoch aj svoju súčasnosť a my sa s ňou oboznámime práve v budúcej relácii v nedeľu o 20. hodine. Nielen organizátori špičkových koncertov, ale špičkoví džezoví umelci sú Piešťanci. Zoznámime sa s nimi i s ich hudbou.

Na stretnutie v nedeľu na Rádiu Piešťany sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava