Pri Atóme radšej spomaľte

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 29. júna 2018, 09:00

Rekonštrukcia bývalého hotela Atóm na začiatku obytnej štvrte Floreát neprináša iba pozitíva. Okrem hluku a prachu trápi obyvateľov blízkych domov aj neprehľadná, často až nebezpečná situácia na Ružovej ulici pri stavbe biznis centra.

piestany stavba atom
Neprehľadná situácia si vyžaduje pozornejších vodičov. (Autor: dan)

Na vine sú ťažké stavebné vozidlá aj neprehľadná zákruta, v ktorej mechanizmy stoja priamo na už zúženej vozovke. Pri stavebných prácach ešte popri veľkých žeriavoch či domiešavačoch nepozorne vybiehajú spomedzi áut robotníci a nešťastie je hneď na svete.

Ďalšou kapitolou sú odstavené nákladné autá priamo za zákrutou aj po pracovnom čase. Stačí väčšia rýchlosť do zákruty, auto alebo bicykel v protismere a vznikajú nebezpečné kolízie. Čerešničkou na torte sú popri odstavených nákladiakoch aj na náprotivnej krajnici odparkované autá obyvateľov domov. Osobný automobil potom nezriedka cez takúto prekážku ani neprejde.

Je dôležité byť pozorný, nepreháňať to s nohou na plyne a predvídať. V Piešťanoch sa totiž pri zhustenej premávke jazdí agresívnym nesprávnym spôsobom brzda – plyn, ktorý robí vrásky na čele nielen učiteľom autoškôl a novým žiakom, ale zvyšuje spotrebu a v konečnom dôsledku zamoruje životné prostredie.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava