Školou roka je opäť ZŠ Brezová

  • Mladí dnes / Školy
  • 28. júna 2018, 12:00

Stalo sa už tradíciou, že koniec školského roka so sebou okrem vysvedčení pre všetkých žiakov prináša i hodnotenie samotných vzdelávacích inštitúcií. V stredu 27. júna v Dome umenia slávnostne vyhlásili piešťanskú Školu roka, ale aj najúspešnejších žiakov a pedagógov. O kultúrny program sa postarali žiaci zo Základnej umeleckej školy.

V prvej časti programu ocenil zástupca mesta, ktorým bol tentoraz prednosta úradu Eduard Strapatý spolu s poslankyňou a predsedníčkou komisie pre školstvo a mládež Ivetou Babičovou pedagógov a žiakov základných škôl a základnej umeleckej školy.

Neskôr prišlo na rad oceňovanie športovcov. Z každej školy bolo nominované jedno dievča a jeden chlapec, no napokon sa víťazmi tejto kategórie stali žiaci zo ZŠ Brezová, Soňa Ciklaminiová a Adam Stolárik. Najaktívnejšou školou v športe sa stala ZŠ F. E. Scherera (v počte žiakov školy do 250) a ZŠ Brezová (v počte žiakov nad 250).

Nasledovalo vyhodnotenie súťaže o najlepší školský časopis. Bronzovú priečku zaujala ZŠ Brezová s časopisom Sedmička a získala šek v hodnote 100 eur. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ Scherera s časopisom Kométa, ocenili ho šekom v hodnote 200 eur. Víťazným časopisom sa môže pochváliť ZŠ M. R. Štefánika. Ich tlačovina Jednotka získala šek v hodnote 300 eur.

Každý rok sa vyhlasuje pre žiakov výtvarná súťaž o najlepší výtvarný návrh na logo Talentov. Komisia z veľkého množstva návrhov vybrala návrh Kataríny Černekovej zo ZŠ Brezová, ktorá stvárnila krištáľ. Symbol, ktorý predstavuje talentované deti, ktoré niečo dosiahli, ich vedomosti a schopnosti sa postupne cibria, až sa stávajú bezchybné, krásne, číre či čisté, sú krištáľové. Získala pamätaný list a šek v hodnote 20 eur.

Rovnakú odmenu si v stredu odniesla aj žiačka ZŠ M. R. Štefánika, Alexandra Hazuchová. Staršiemu pánovi, ktorý skolaboval totiž privolala lekársku pomoc a jej skutok sa tak stal Humánnym činom roka.

Vrcholom podujatia bolo vyhlásenie Školy roka. Komisia pre posúdenie podkladov vyhodnotila predložené materiály zo základných škôl na území mesta Piešťany, v ktorých boli uvedené všetky súťaže, aktivity, projekty, ktoré vykonávali školy počas školského roka. Školou roka sa stala opäť ZŠ Brezová, za čo jej bol udelený diplom , plaketa a šek v hodnote 500 eur. Najviac získaných bodov za mimoškolskú činnosť získala taktiež ZŠ Brezová, ocenená za to bola 400 eurami.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava