Objatia rozdávali všetkým generáciám

  • Mladí dnes
  • 28. júna 2018, 10:00

Deň objatí v stredu 27. júna oslavovala viac než tridsiatka slovenských miest, Piešťany nevynímajúc. Každý, kto sa dopoludnia prechádzal centrom kúpeľného mesta, alebo šiel za povinnosťami či prácou, mohol od mladých z občianskeho združenia Punkstream dostať milé objatie na spríjemnenie dňa.


Mladí sa snažili spríjemniť deň obyvateľom i turistom. (Autor: am)

Hŕstka mládežníkov sa vybrala na pešiu zónu o 10.00 h, a to vyzbrojená kartónovými ceduľami so slovenskými i anglickými nápismi. Tie hlásali, že rozdávajú objatia zdarma, či dokonca ich môžu okoloidúci vystískať. Prvý úspech zaznamenali medzi tými najbezprostrednejšími – deťmi na výlete. Na Kolonádovom moste ich boli desiatky, z ktorých viacero sa neváhalo s piešťanskými dobrovoľníkmi poriadne vyobjímať.

Náruč roztvorili i ďalší okoloidúci bez ohľadu na vek či pohlavie. Iní si zas len skúmavo prezreli tabuľky, prípadne sa vypytovali, čo sa to robí a napokon odišli.

Predseda OZ Punkstream túto netradičnú akciu napokon hodnotí pozitívne, pretože si ju užili i samotní „objímači“. „Aj napriek tomu, že niekoľko okoloidúcich akciu nepochopilo a nevzbudila v nich priazeň, tak tie ostatné vyčarené úsmevy pri objatiach stáli za to a sme radi, že sme mohli byť toho súčasťou,“ uviedol predseda Rastislav Gablovič.

Podujatie napokon predčasne ukončil popoludňajší dážď, no tým, čo ju stihli, určite mladí aspoň o čosi zlepšili deň.

(am)

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel