Formula Future opäť na Sĺňave

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. júna 2018, 15:00

Na piešťanskej Sĺňave sa v sobotu 16. júna konalo prvé kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska Formuly Future, ktoré privítalo celkovo 16 pretekárov v troch kategóriách.

slnava clny formula
Jakub Veselý (vľavo) bol medzi staršími žiakmi druhý. (Autor: Martina Bábiková)

V kategórii nováčik, trieda Delfín, si zmerali sily piati pretekári, v kategórii mladší žiaci, trieda 1-2, ôsmi a v kategórii starší žiaci, trieda 3-4-5, traja. Podujatia sa zúčastnilo niekoľko klubov, pričom najväčšie zastúpenie mali pretekári z MA-JAK Malacky.

Počasie vyšlo vodákom na jednotku.  Počas dopoludnia súťažili vo viazaní vodáckych uzlov a popoludní ich čakala jazda na gumenom motorovom člne. Najmladšia kategória absolvovala jazdu na člne s maximálnym výkonom 10 konských síl (HP). V nej sa z víťazstva tešil Nikolas Mikuliak z klubu H2O Motorsport Piešťany, druhú priečku obsadila Ella Jung z SJ Sport Malacky a tretie miesto si odniesol domov Tomáš Vengrín z MA-JAK Malacky.

Mladší žiaci jazdili tiež na člne s maximálnym výkonom 10 HP. Víťazom sa stal Šimon Jung z SJ Sport Malacky, z druhého miesta sa mohla tešiť Nina Majerčíková z H2O Motorsport Piešťany a tretie obsadil Kristian Viktorin z MA-JAK Malacky.

V rámci kategórie starších žiakov sa jazdilo na člne poháňanom závesným motorom s maximálnym výkonom 15 HP. Celkovým víťazom sa stal Oliver Šíra z OVM Malacky, druhé miesto putovalo do rúk Jakuba Veselého z H2O Motorsport Piešťany a bronz získal Jakub Vengrín z MA-JAK Malacky.

Martina Bábiková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav