Ohnivý kohút si sadol na strechu domu

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. júna 2018, 10:00

Piešťanských hasičov v uplynulom týždni volali na pomoc k veľkému požiaru strechy staršieho rodinného domu v Šalgovciach, ale aj k nehode na Žilinskej ceste v Piešťanoch. Riešili tiež zaplavenú pivnicu rodinného domu Piešťancov, ktorí odišli do Vietnamu, a hasili kontajner v Sade A. Kmeťa.

poziar strecha salgovce
Piešťanskí hasiči bojovali aj s červeným kohútom v Šalgovciach - zhorela celá strecha rodinného domu. © KR HaZZ Trnava

Šalgovce zažili v stredu 20. júna veľký požiar. Na pomoc kolegom z Topoľčianskeho okresu prišli aj hasiči z Piešťan. Požiar zhltol kompletne strechu staršieho rodinného domu, bolo ju treba rozobrať. Hasiči síce nad červeným kohútom zvíťazili, ale majitelia prišli o strechu nad hlavou.

Na Žilinskej ceste v Piešťanoch  sa veľmi často stávajú nehody. Vo štvrtok 21. júna popoludní sa tam opäť zrazili tri osobné autá mitsubishi, hyundai a opel. O troch zranených ľudí sa postarali záchranári, hasiči im pritom asistovali. Jednotka tiež zabezpečila autá proti požiarom a vytečené škodliviny na ceste zlikvidovala perlitom. Odtiaľ sa hasiči ponáhľali do Ostrova, kde malo byť v aute uzamknuté dieťatko. Našťastie, keď tam prišli, bolo už dieťa vonku v opatere rodičov.

Teplickou ulicou v Piešťanoch sa v piatok 22. júna tiahla dlhá olejová škvrna. Hasiči, ktorých sme zavolali na pomoc, ju zlikvidovali pomocou sorbčnej látky.

Smolu mali majitelia rodinného domu na Hospodárskej ulici v Piešťanoch, ktorí vycestovali do Vietnamu, netušiac, že im v dome zaplavilo pivnicu až do výšky asi šesťdesiat centimetrov. Zistila to minulý piatok ich dcéra, ktorá okamžite zalarmovala hasičov. Tí priestory odčerpali pomocou kalového a plávajúceho čerpadla.

V Sade A. Kmeťa je o jeden kontajner menej. Zhorel do tla v sobotu 23. júna popoludní. Požiar uhasili hasiči vysokotlakovým prúdom vody.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof