Mladí sa zabávali plnením vtipných úloh

  • Mladí dnes
  • 26. júna 2018, 14:00

Ak ste v sobotu 23. júna zazreli v centre Piešťan, Žiliny alebo Banskej Bystrice trojicu mladých ľudí, ktorá robí na prvý pohľad nepochopiteľné veci a fotí sa, videli ste skutočných Lovcov miest. Podujatie s týmto názvom zorganizovalo piešťanské občianske združenie Punkstream, pričom najlepších odmenili hodnotnými cenami.

lovci miest 2018
Trojčlenné tímy budili pozornosť občanov. © archív Punkstream

Lovci miest je hra typu Scavenger hunt. Trojčlenné tímy mali dve hodiny na to, aby splnili 31 netradičných úloh, ktoré si vyžadovali odvahu, rýchlosť, ale i dávku taktického myslenia. Urobiť mali napríklad kotrmelec alebo mlynské kolo v parku, postaviť čo najvyššiu kamennú vežu z jedného stĺpa kameňov, zatancovať klasický tanec, urobiť hadíka/vláčik na námestí či odfotiť sa s nápisom ulice, ktorá je pomenovaná po slovenskom básnikovi. Účastníci tiež nakrúcali videá, na ktorých sa pohybovali ako kraby, fotili šmolkovú zmrzlinu, ale tiež meditovali na eskalátoroch v nákupnom centre.

lovci miest 2018
Plnenie úloh si vyžadovalo nasadenie za každej situácie.

Ešte pred samotnou hrou však mali tímy jednu úlohu, a to natočiť informačné video o sebe a spraviť ľudské písmeno, ktoré bolo začínajúcim písmenom názvu ich tímu. Všetky úlohy museli zdokumentovať buď fotografiou, alebo natočením videa. Potom tieto výstupy z úloh zaslali organizátorom a tí im priradili body.

Hry sa zúčastnilo sedem tímov. Šanca, že vyhrá ten, ktorý lovil v Piešťanoch, bola dosť vysoká, pretože päť trojíc súťažilo práve v kúpeľnom meste. A tak sa i stalo, v Piešťanoch vyhrala Trojka z Brna a odniesla si poukážku na hru v PanIQ Room.

lovci miest 2018
Lovci miest museli stvárať aj takéto kúsky.

Organizátori sú s výsledkom podujatia spokojní. „Okrem iného sme hodnotili aj celkovú kreativitu pri plnení úloh, a to počtami bodov 1 až 3. Akciu hodnotíme ako vydarenú. Súťažiaci takýto systém prijali, výstupy z úloh (fotky a videá) nám museli zasielať prostredníctvom wifi alebo mobilných dát a sme radi, že sa nevyskytli žiadne problémy. Myslíme si, že to bol dobrý úvodný celoslovenský ročník Lovcov miest, kde sme si mohli aj my, aj súťažiaci takýto systém vyskúšať,“ povedal pre Piešťanský týždeň Rastislav Gablovič, predseda občianskeho združenia Punkstream.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel