Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. júna 2018, 07:00

V aktuálnom vydaní č. 26 týždenník rozoberá správu hlavného kontrolóra Piešťan o kontrole v organizácii Rezort Piešťany, ktorá potvrdzuje zistené a publikované nedostatky našimi novinami. Taktiež sa v ňom dočítate o tom, prečo týždenník musel na svojom webe zastaviť anketu o budúcom primátorovi Piešťan.

titulka PT 26
Najnovšie vydanie Piešťanského týždňa. © apt

Z ďalších zaujímavých tém vyberáme:

Na folklórnych slávnostiach tancovali od radosti aj hasiči

Amfiteáter v Krakovanoch sa opäť na tri dni zmenil na sviatok tanca, spevu, ľudovej kultúry a zvykov našich predkov. Dvanásty ročník Župného festivalu kultúry a zároveň 52. ročník Folklórnych slávností si nenechali ujsť stovky milovníkov folklóru.

Záverečné skúšky  v Rakoviciach mali šmrnc vidieka

Na záverečných praktických skúškach viazačov a aranžérov kvetín, záhradníkov a pracovníkov v poľnohospodárskej výrobe išlo do tuhého. Učni Strednej odbornej školy v Rakoviciach pracovali v aranžérskych dielňach, v skleníkoch, v areáli historického parku i na poľnohospodárskom družstve Kočín.

Piešťany žili v roku 1976 aj horlivou agitáciou do komunálnych volieb

Niekedy až úsmevný pohľad do nedávnej histórie kúpeľného mesta a regiónu, aby niektoré udalosti nezapadli prachom. Aj toto je cieľom seriálu ohliadnutí za minulosťou, ktorú si mnohí ešte pamätajú. Rovnako ako túto jeseň aj v roku 1976 boli komunálne voľby, no prebiehali akosi inak.

Vtáčích najdúchov nechajte na pokoji!

Vtáčatá mimo hniezda v tomto období nechytajte do rúk a nesnažte sa im pomáhať napríklad odnesením na veterinu. To radia odborníci – ochranári občanom, pretože sa niektoré druhy práve teraz učia lietať a aj mimo hniezda sú pod dozorom svojich rodičov. Rovnako vám poradia, čo v takejto situácii robiť.

Ďalšia trofej vo vitríne futbalistov Piešťan

Okrem množstva aktualít zo športovísk prináša týždenník aj ohliadnutie za postupovými oslavami piešťanských futbalistov, ktorí si vybojovali postup do vyššej súťaže. Zároveň sa tiež rozborom vracia k nedávno ukončenej 7. lige, v ktorej klub účinkoval.

 

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav