KDH má jasno pri poslancoch, primátor vzíde z ankety

Piešťanská okresná organizácia Kresťanského demokratického hnutia (KDH) predstavila minulý štvrtok svojich kandidátov na mestských poslancov do novembrových komunálnych volieb v Piešťanoch.

poslanci kdh piestany
Na fotke zľava: Radko Krivoklátsky, Peter Muller, Dušan Daniška, Marián Urbánek, Andrej Klapica, Ján Krupa, Adam Šebeňa a Lukáš Streďanský. (Autor: pror)

Podľa Andreja Klapicu KDH svojho straníckeho kandidáta na primátora do volieb nepostaví, ale po „primárkach“ v radoch veriacich podporia buď Tomáša Hudcoviča, alebo Petra Jančoviča.

Do komunálnych volieb ide KDH pod heslom „Naše Piešťany“ a na štvrtkovom brífingu v mestskom parku predstavili svojich osem kandidátov. A každý z nich v krátkosti predostrel aj svoj zámer, s ktorým chce vstúpiť, poprípade pokračovať v regionálnej politike.

Radko Krivoklátsky by chcel hájiť záujem obyvateľov mestskej časti Kocurice, odkiaľ pochádzajú jeho starí rodičia. Peter Muller by sa chcel venovať témam súvisiacim s bezpečnosťou obyvateľov, ale aj doprave na území mesta. Dušan Daniška si za tému zvolil rozvoj cestovného ruchu v Piešťanoch bez závislosti od kúpeľov.

Marián Urbánek je aj súčasným mestským poslancom a vo svojom príhovore bol tvrdý najmä k terajšiemu vedeniu mesta. „Piešťany nepotrebujú zmenu. Tú sme zažili pred štyrmi rokmi a je na každého posúdení, ako to dopadlo. Alebo je v lepšom stave ako pred štyrmi rokmi Lido, Letné kino či hotel Slovan? Piešťany potrebujú lano. Lano, za ktoré mesto vytiahneme späť tam, kde patrí. Primátor Hlohovca sa pri udeľovaní ocenenia manažér roka chválil, že to, čo dosiahol, dosiahol vďaka bývalým zamestnancom piešťanskej radnice, ktorí boli vyhnaní. Treba ich pekne poprosiť, aby sa vrátili,“ povedal Urbánek.

Ján Krupa sa chce venovať sociálnej oblasti. Adam Šebeňa rozvoju a spolupráci mesta so športovými klubmi a Lukáš Streďanský by chcel hájiť záujmy najväčšieho piešťanského sídliska A. Trajan.

Pri našej otázke, ako je to z primátorom z radou KDH, Andrej Klapica nám vysvetli, že vo vnútri kresťanov, ktorých presne neohraničil a nevysvetlil o akú skupinku ide, si vraj robia anketu. Za účelom, aby vraj netrieštili svoje sily ako pred štyrmi rokmi. Vyberajú si z dvoch možných kandidátov – Tomáš Hudcovič a Peter Jančovič. Kto vraj túto anketu vyhrá, toho vo voľbách na primátora podporia.

S tým netrieštením síl je to však viac ako otázne. Po skončení brífingu sme telefonicky oslovili Petra Jančoviča, či bude rešpektovať vnútorné hlasovanie skupinky katolíkov a či, ak nezíska väčšinu, odstúpi z kandidatúry v prospech Hudcoviča. „Ja už zbieram podpisy, aby som mohol kandidovať na primátora ako nezávislý. Ak by som odstúpil, považoval by som to za nečestné voči tým, ktorí sa pod moju kandidatúru už podpísali,“ vysvetlil nám P. Jančovič.

A tak organizácia akýchsi „primárok“ uprostred nedefinovaných akýchsi katolíkov zo strany KDH tak naberá trhliny, či vôbec má nejaký zmysel, keď jeden z možných kandidátov už vopred vyhlasuje, že sa nimi nebude riadiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava