Podoby džezu

  • Blogy / Blogy
  • 23. júna 2018, 18:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, nevzdávajme sa hodnôt. Svet a ľudia v ňom existujú vďaka pokročilej technike v neustálom spojení. To umožňuje okamžitú výmenu informácií, spravodajstvo z najodľahlejších kútov sveta, vyjadrenie názoru alebo posúdenia udalosti. Nielen na oficiálnej úrovni, ale aj postoj jednotlivca je dnes viditeľný a rozoznateľný v rôznych súvislostiach.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Technika v podobe sociálnych sietí prepája všetkých účastníkov diskusie na akúkoľvek tému. A tých je neúrekom – ľahšie, dobre myslené, zložité, ba aj škodlivé. Ale všetky témy by mali mať svoju hodnotu v prvom rade na úrovni slušnosti, ktorá by o nás prezrádzala, že sme ľudia rešpektujúci iné názory, že hovoríme pravdu, že vieme, čo je súcit, empatia, solidarita, rešpekt. Pretože opak je zlo. Vytĺkať politický kapitál z hladných detí a rodín bez domova nie je čestné. Názory nerešpektujúce základné ľudské hodnoty nielen že hovoria o nízkom stupni vývoja spoločnosti, ale sú aj urážajúce – v konečnom dôsledku veľmi nebezpečné.

V dňoch od 30. júla do 2. augusta sa Trnava stane centrom záujmu džezových fanúšikov celej strednej Európy. Na nádvorí v priestore súčasnej kultúry sa stretnú všetky generácie džezu – Swing Society, Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers, Fehero Rocher, Ľudové mladistvá a v mestskom amfiteátri odhalia svoj kumšt Oskar Rózsa Partnership Unlimited a kontrabasista Avishai Cohen. V budúcej relácii Podoby džezu vám predstavíme účinkujúcich a program festivalu Trnavský jazzyk. Nazrieme tiež do hudobných vydavateľstiev na horúce novinky, ktorými nás za posledný mesiac obdarili.

V nedeľu o 20. hodine je čas na prvotriedny džez, ktorý vám pravidelne hráme na Rádiu Piešťany. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav