Veslári si vybojovali právo štartu na majstrovstvách Českej republiky

  • Veslovanie / Šport
  • 22. júna 2018, 16:00

Koho a v akej disciplíne nominovať? Pred trénermi piešťanských veslárov stálo ťažké rozhodovanie a v hre bolo viacero faktorov. Rezonovala najmä výkonnosť. Pred ich zverencami boli preteky v Brne, na ktorých sa mohli kvalifikovať na majstrovstvá Českej republiky, ktoré sa budú konať 22.-24. júna v Račiciach. Túžba dostať sa do Račíc vyšpičkovala výkony pretekárov VK Sĺňava Piešťany do maxima.

veslari spolocna mladez
Mládežníci z VK Sĺňava Piešťany absolvovali kvalifikačné preteky na majstrovstvá ČR, ktoré sa budú konať v Račiciach. © archív VK Sĺňava

Z mladších 12-ročných žiačok do A-finále postúpili v dvojskife Simona Weiszová a Diana Vargová a dosiahli druhé miesto. V B-finále prišli Gréta Malíková a Anna Butašová prvé. V skife si druhá menovaná v B-finále prišla pre nepopulárnu zemiakovú medailu. Malíková do finále nepostúpila. Tvrdý súboj v skifoch v „áčku“ zviedli aj Vargová a Weiszová, Simona skončila bronzová, Diana na šiestom mieste.

Na chybný verdikt rozhodcu doplatili mladší žiaci v dvojskife Viktor Jurga a Marcel Škulec. V rozjazde sa dostali až do B-finále, kde skončili na druhej priečke. Viktor si užil aj lesk striebra z A-finále v skife 11-ročných, Marcelovi ušlo medzi 12-ročnými tretie miesto iba o kúsok.

Svoju rozjazdu vo štvorveslici vyhrali a v A-finále skončili tretie 13-ročné dievčatá v zložení Sofia Gono, Aneta Ferancová, Rita Amoah spolu s pretekárkou zo Šintavy. Na kormidle „odviezli“ Eriku Jurgovú. Sofia pokračuje v úspechoch v skife, pretože v A-finále skončila na druhom mieste. Rita a Aneta v A-finále dvojskifu doveslovali na piatej priečke.

Pekné jazdy predviedli aj starší žiaci Peter Strečanský, Augustín Petruška a Matej Ďuriš. Ďuriš vyhral B-finále, v A-finále Strečanskému cinkla strieborná medaila a Petruška skončil piaty. Vo veľkej konkurencii dvojskifov sa Strečanský – Ďuriš a Petruška – Groman do finále neprebojovali.

Dorastenci Timotej Miština a Vincent Petruška v dvojskife prišli v A-finále na štvrtom mieste. V skifoch piate miesta vybojoval Petruška v „áčku“ a Miština v „béčku“.

Tentoraz v břeclavských dresoch sa predstavili aj naše ženy Adriana Piknová a Erika Jurgová a v párovke v spoločenstve ostravskej a brnianskej pretekárky skončili na štvrtom mieste. Medzi osemveslicami boli tretie.

(av)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel