Radnica eurofondy získala, kde sú cyklotrasy?!

„Mestu Piešťany bol schválený ďalší veľký projekt. Na chodníky, osvetlenie a zeleň na Bratislavskej ceste mesto získalo z eurofondov približne 600-tisíc eur,“ uvádza radnica na svojej webovej stránke.

bratislavska cesta piestany
Stromy na Bratislavskej ceste v roku 2015 padli za obeť rekonštrukcii plynovodu. (Autor: Supa)

Fakt je však ten, že podobnú sumu na výstavbu cyklochodníkov radnica získala už v minulom roku. Doposiaľ však mestskí úradníci nezvládli ani len zorganizovať verejnú obchodnú súťaž na dodávateľa, a tak je viac ako otázne, či sa máme tešiť len z toho, že radnica získala európske peniaze, alebo aj z toho, že za ne niečo vybuduje.

Prvý „nadšený“ článok o získaní finančných prostriedkov zverejnila radnica na svojom webe v marci tohto roka. V ňom hovorkyňa mesta Eva Bereczová informovala, že mesto získalo nenávratný finančný príspevok na projekt „Vybudovanie cyklotrás v meste Piešťany“ vo výške 601 000 eur. Podľa tohto článku sa má vybudovať nielen cyklistický chodník „Krajinská cesta v Piešťanoch“ v úseku od sídliska Juh po Dlhú ulicu, ale aj cyklistický chodník od Dopravnej ulici pri železničnej a autobusovej stanici s napojením na jestvujúci cyklistický chodník popri potoku Dubová. Celková dĺžka trasy je 1613,4 metrov.

Ďalej v článku E. Bereczová uvádza, že predpokladaný termín realizácie je apríl až máj 2018. Lenže žiadne práce sa na uvedených cyklistických trasách doposiaľ nezačali a radnica dodnes ani nenašla na túto prácu staviteľa.

A najnovšie tu máme ďalší nádej vzbudzujúci článok na webovej stránke mesta, že Piešťanom bol schválený ďalší veľký projekt. „Výstavba sa dotkne časti od križovatky s Krajinskou cestou po križovatku s Ulicou A. Hlinku. Ide o úsek dlhý 1115 metrov. Projekt zahŕňa okrem vybudovania spoločnej cestičky pre chodcov a cyklistov aj rekonštrukciu osvetlenia a výsadbu zelene. Celkové schválené oprávnené výdavky projektu sú v sume 603 440,41 eur, z čoho bude až 573 268,39 eur zaplatených z eurofondov,“ uvádza E. Bereczová. Obdobie začatia výstavby pre istotu v tomto prípade neuviedla.

Tak uvidíme, či sa na niektorých ohlásených stavbách vôbec začne pracovať do doby, kým je ešte Miloš Tamajka primátorom, veď novembrové komunálne voľby sú doslova za rohom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína