Horanský v Poprade – Tatrách nepostúpil do štvrťfinále

Piešťanec Filip Horanský prehral s rovnako nenasadeným Arthurom de Greefom z Belgicka za 93 minút 6:7 (2), 3:6 v osemfinálovom 2. kole dvojhry na tenisovom antukovom turnaji ATP Challenger Tour v Poprade-Tatrách.

horansky
Ilustr. foto © archív redakcie

Dvadsaťpäťročný rodák z Piešťan sa nepridal ku krajanovi a štvorke „pavúka“ Jozefovi Kovalíkovi, ktorý si poradil s Jang Cung-chuom z Taiwanu (6:2, 7:5) a je jediným domácim zástupcom v elitnej osmičke singlovej súťaže. Do štvrťfinále zo Slovákov v stredu okrem Horanského neprenikol ani Andrej Glváč, držiteľ voľnej karty hladko podľahol favorizovanému tretiemu nasadenému hráčovi Adamovi Pavláskovi z Česka 2:6, 0:6.

Zverenec Karola Kučeru v NTC Horanský sa vlani dostal v Poprade z kvalifikácie do hlavnej súťaže, v nej sa už z 1. kola ďalej neposunul. Tentoraz zvládol duel prvého kola, zvíťazil nad Španielom Danielom Muňozom de la Navom jednoznačne 6:2, 6:4. Do osemfinále sa však už neprebojoval, nad jeho sily bol Belgičan De Greef. V dramatickom prvom sete Horanský prehrával 1:3 i 3:5, vyrovnal a hoci v jedenástej hre opäť nevyužil vlastný servis, vzápätí brejkol súpera, v tajbrejku za stavu 2:2 však už nezískal ani loptičku. Slovenský tenista v druhom sete prehrával už 0:4, znížil na 2:4 i 3:5, ale Arthur de Greef pri svojom podaní využil druhý mečbal.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Arthur de Greef (Belg.) – Filip Horanský (SR) 7:6 (2), 6:3 za 93 minút

 

(sita)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav