V Rakoviciach cestovali do rozprávky

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 21. júna 2018, 11:00

Deti materských škôl z obcí Rakovice, Veselé, Borovce, Dubovany, Trebatice, Veľké Kostoľany a Krakovany sa mohli na pár hodín preniesť do rozprávky. Čarovné miesto v parku Strednej odbornej školy Rakovice sa v pondelok 11. júna zmenilo na nepoznanie.

rakovice rozpravkovy les
V závere vítali deti kráľ, kráľovná a tanečnice. (Autor: Nina Mihalčíková)

Počasie nás opäť nezradilo, a tak už o piatej ráno sa začali prípravy stanovíšť. Najskôr bolo treba poprevážať rekvizity zo základnej školy a zmeniť park na veľkú rozprávku.

Prví návštevníci sa už blížili a my sme ešte finišovali, ale všetko sme stihli, a tak na prvom stanovisku vítali deti Mickey Mouse a Minnie, aby prevzali skupinky škôlkarov a navštívili vodníkov, Shreka a Fionu, Popolušku, klaunov, Zlatú priadku, Šmolkov, indiánov, Mrázika a Marfušu, kozliatka.

rakovice rozpravkovy les
Na návšteve u vodníkov.

Separovať odpad sa deti naučili u čertov, Snehulienka s trpaslíkmi ich poprosili o pomoc pri úprave tanierikov a pohárikov, v kráľovstve štyroch ročných období si zasa postavičky so škôlkarmi zasúťažili. Tri prasiatka ukázali, ako prekabátiť vlka, ako na zlú ježibabu zasa prezradili Janko a Marienka. Posledné stanovište patrilo kráľovi a kráľovnej a ich tanečniciam. Tam deti porozprávali, čo sa im najviac páčilo, a keďže splnili všetky úlohy, čakala ich sladká odmena.

rakovice rozpravkovy les
Nechýbali ani čertice.

Tento rok sme prvýkrát, vďaka žiakom SOŠ Rakovice, ukončili podujatie tvorivými dielničkami, kde si deti pod vedením študentov naaranžovali kytičky. Rozlúčili sa so svojimi sprievodcami a plní zážitkov nastúpili do autobusu, aby ich Ľubor Sadloň zaviezol naspäť do škôlok.

rakovice rozpravkovy les
Rozprávkovú cestu zažilo v Rakoviciach 280 detí, 50 dospelých a 100 účinkujúcich.

Cestu do rozprávky zažilo 280 detí, päťdesiat dospelých a sto účinkujúcich. Hlavný organizátor, Centrum voľného času pri Základnej škole s materskou školou Rakovice, ďakuje všetkým terajším i bývalým žiakom školy, učiteľkám, obecným úradom zúčastnených škôlok, SOŠ Rakovice – hlavne riaditeľke Márii Múdrej, Mikroregiónu nad Holeškou, Jozefovi Búšovi, Jánovi Hevierovi, Jaroslavovi Treskoňovi a všetkým, ktorí sa akokoľvek pričinili, aby sa také krásne podujatie mohlo uskutočniť.

Katka Rafajdusová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav