Tenista Adrián Kopál dvakrát strieborný

  • Šport / Tenis
  • 21. júna 2018, 16:00

Tohtoročný seriál letných majstrovstiev Slovenska v tenise jednotlivcov zavŕšila kategória mladšieho dorastu. Tá bojovala o tituly v Trnave. Na dvorcoch EMPIRE sa nestratili ani nádeje z TK Kúpele Piešťany, ktoré si vďaka Adriánovi Kopálovi priviezli domov dve strieborné medaily.

tenis adrian kopal
Adrián Kopál s medailami z letných majstrovstiev Slovenska. © apt

Zverenec trénera Mareka Hrehorčíka na ceste do finále dvojhry chlapcov postupne zdolal Šurana (Lieskovský tenisový klub) 6:3, 6:3, Almásiho z EMPIRE Trnava 7:5, 2:6, 6:0, vo štvrťfinále vyradil Novanského zo Slávie Trnava 6:1, 6:1 a v semifinále aj najvyššie nasadeného Paloviča z Tenisovej akadémie Prešov 7:6, 6:3. V boji o titul však podľahol Kaťuchovi z Mladosti Košice 2:6, 2:6.

Vo štvorhre si Kopál spolu s Lukášom Pokorným z LOVE 4 tennis Bratislava poradili s Brežákom s Vlčkom (obaja Nová Dubnica) 6:3, 6:4, Magdolenom (Topoľčany) s Karolom (Fortuna Trnava) 6:2, 6:3 a v semifinále vyhrali nad párom Guba (Jaslovské Bohunice), Barca (EMPIRE Trnava) 6:4, 6:1.

Vo finále sa stretli s najvyššie nasadenou dvojicou Gálik (LOVE 4 tennis Bratislava), Novanský (Slávia Trnava). Prvý set prehrali 3:6, no druhý vyhrali 6:2, preto o majstrovi Slovenska musel rozhodnúť až zápasový tajbrejk. V ňom Kopál s Pokorným podľahli favorizovaným súperom 2:10, ale aj tak sa tešili aspoň zo strieborných medailí.

„Adrián potvrdil v Trnave dobrú formu z regionálneho šampionátu, kde získal zlaté medaily v dvojhre i vo štvorhre. Na slovenskom šampionáte zdolal v dvojhre prvého i tretieho hráča rebríčka, ale vo finále nestačil na Jakuba Kaťucha, ktorý je členom NTC. Súper však bol lepší a titul získal zaslúžene. Som rád, že vo štvorhre spolu s Lukášom Pokorným obhájili strieborné medaily z halových majstrovstiev Slovenska,“ zhodnotil vystúpenie svojho syna otec Richard Kopál.

V súťaži dievčat reprezentovali farby TK Kúpele sestry Ema a Terézia Baraniakové. Vo štvorhre ich delilo jedno kolo od medailí, keď vo štvrťfinále podľahli druhému nasadenému páru Kmošková-Lukáčová 4:6, 3:6. V dvojhre vypadla Terézia v druhom kole, no jej sestra Ema sa po výhrach nad Filipkovou (TENNis Banská Bystrica) 6:2, 6:2 a Žuffovou (Tenisová akadémia Prešov) 6:1, 6:3 dostala do štvrťfinále. V ňom podľahla Ďarmatiovej (Lieskovský tenisový klub) 6:1, 3:6, 1:6.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava