Jana Beňačková na stupňoch víťazov

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. júna 2018, 16:00

Niektorí ju poznajú ako organizátorku piešťanského Night City Runu, Roľničkového behu na Havran alebo Silvestrovského behu. Piešťanka Jana Beňačková je však aj úspešná pretekárka. Svedčia o tom výsledky za posledný mesiac, keď sa postavila na pódium hneď štyrikrát.

benackova triatlon madarsko
Piešťanka Jana Beňačková ovládla triatlon v maďarskom meste Keszthely. © archív jb

Na Bikefeste v neďalekej Kálnici získala v sobotu druhé miesto v extrémnom výšľape a v nedeľnom polmaratóne na horskom bicykli s prevýšením 800 metrov skončila na prvom mieste vo svojej kategórii a celkovo tretia medzi ženami.

Ako Jana Beňačková hovorí, v rámci tréningu a mikrosúboja s kamarátom zo Žiliny absolvovala Rajecký triatlon, lokálne kros triatlonové preteky, kde sa plávalo 500 metrov v horskom jazierku, trasa na horský bicykel mala 15 kilometrov a päť kilometrov sa behalo v teréne, kde sa jej podarilo obsadiť prvú priečku.

Bodkou za posledným mesiacom bolo medzinárodné triatlonové podujatie v maďarskom Keszthely, kde skončila prvá vo svojej kategórii, ako deviata žena spomedzi 116 triatlonistiek a 87. celkovo z 388 pretekárov.

Plávalo sa v jazere Balaton 1,5 km, 40 km cestný bicykel sa išiel po asfalte vysokej kvality s prevýšením 480 metrov a behalo sa 10 km v miestnom parčíku s asi polovičným prevýšením. Beňačková zvládla všetky disciplíny spolu aj so zástavkami v depe za 2 hodiny a 51 minút.

„Triatlon v Maďarsku bol organizačne na veľmi vysokej úrovni, všade dobrovoľníci, ktorí vám ukazovali, kadiaľ máte ísť. Okrem toho cesta na bicykel aj beh bola pre verejnosť uzatvorená, čo je na Slovensku veľký problém, lebo nikto z kompetentných nevie ‚buchnúť po stole‘ a vziať na seba zodpovednosť, že cesta sa zavrie a takto to bude. Okrem toho na pretekoch výrazne finančne participuje mesto i celý región, samozrejme okrem veľkých sponzorov,“ skonštatovala J. Beňačková.

Medzi jej ďalšie ciele patrí účasť, prípadne umiestnenie v seriáli ME v kros triatlone v Česku alebo v Poľsku.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav